Sākums arhivs Aicina jauniešus pieteikties bezmaksas semināriem IT prasmju pilnveidei

Aicina jauniešus pieteikties bezmaksas semināriem IT prasmju pilnveidei

2 minūtes lasīšanai
jauniesu rokas

Uzsākot e-prasmju nedēļas aktivitātes Latvijā, kopā ar sadarbības partneriem aicinām jauniešus pieteikties semināriem IT prasmju pilnveidei konkurētspējai darba tirgū.

Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācija () sadarbībā ar Microsoft Latvia, Bibliotēku tīklu, Labklājības ministriju un reģionu jauniešu organizācijām ir uzsākusi projektu ar mērķi palielināt jauniešu konkurētspēju Latvijas darba tirgū. Projekta “IT manai nākotnes karjerai” laikā 1200 jauniešu vecumā no 16 līdz 24 gadiem tiks iepazīstināti ar iespējām, kā efektīvi izmantot tehnoloģijas darbā un uzņēmējdarbībā. Uzņēmums Microsoft savas jaunatnes atbalsta programmas YouthSpark ietvaros projektam piešķīris vairāk kā 18 000 latu.

Saskaņā ar izpētes organizācijas Eurofound datiem jauniešu bezdarbs Eiropai ik gadu izmaksā 153 miljardus eiro. Eurostat rādītāji liecina, ka 2012. gadā Latvijā bija vairāk kā 20 000 bezdarbnieku — jauniešu vecumā no 15 līdz 24 gadiem. Savukārt saskaņā ar NVA datiem par reģistrētajiem bezdarbniekiem jauniešu bezdarbnieku īpatsvars no kopējā bezdarbnieku skaita Latvijā 2012. gada nogalē bija 10 %, kas aizvien saglabājas lielāks nekā vidēji Eiropas Savienībā. Lai gan jaunieši ir “uz tu” ar tehnoloģijām kā izklaides un saziņas instrumentu, Latvijas uzņēmēji norāda, ka jauniešiem bieži pietrūkst biznesa produktivitātei un uzņēmējdarbībai nepieciešamo IT prasmju.

Lai palielinātu jauniešu konkurētspēju darba tirgū, no šī gada 18. marta Microsoft YouthSpark granta projekta ietvaros Kurzemē, Zemgalē un Latgalē, kur ir salīdzinoši augstāks bezdarba līmenis, notiks bezmaksas semināri jauniešiem vecumā no 16 līdz 24 gadiem, kas palīdzēs apgūt, izprast un pielietot IT prasmes savas tālākās karjeras plānošanā. Projekta laikā tiks apmācīti 200 jaunieši, un katrs no viņiem nodos šīs zināšanas tālāk vēl pieciem vienaudžiem. Tādā veidā plānots izglītot vēl 1000 jauniešu Latvijā. Kopumā projekta laikā notiks 10 semināru 7 Latvijas pilsētās: Aizkrauklē, Daugavpilī, Jēkabpilī, Jelgavā, Liepājā, Preiļos un Ventspilī. Interesenti var pieteikties, rakstot reģionālajiem koordinatoriem, kuru kontakti norādīti E-prasmju nedēļas interneta lapā.


Ielādēt vairāk rakstus
Load More By Jānis Alksnis
Load More In arhivs
Komentāri ir slēgti

Iesakām izlasīt šādus rakstus

Latvijā izsniegtās e-receptes būs iespējams izmantot ārvalstīs

latvija uzsākusi pārrobežu e-recepšu datu apmaiņu ar noteiktām dalībvalstīm, lai nodrošinā…