Sākums arhivs Strādā jebkur 2014, jeb pilnīgs ārprāts drošibniekiem

Strādā jebkur 2014, jeb pilnīgs ārprāts drošibniekiem

4 minūtes lasīšanai
WiFi

Sākumā nedaudz par pašu ideju.

"Strādā jebkur!" dienā Latvijas organizācijas un to darbiniekus rosinām izmantot jauno tehnoloģiju priekšrocības, sniedzot darbiniekiem iespēju strādāt no jebkuras vietas. Tāpat iniciatīvas uzdevums ir likt aizdomāties tās dalībniekiem par savu resursu lietderīgu izmantošanu un līdzsvaru starp darbu un privāto dzīvi. 2012.gadā šī akcija Latvijā bija pirmais solis, lai popularizētu elastīgu darba stilu, vēl jo vairāk, tas nozīmē arī pilnīgi jaunu uzņēmuma kultūru, kas balstīta uz uzticēšanos saviem darbiniekiem un darba rezultātu vērtēšanu pēc reāli paveiktā, nevis fiziskās klātbūtnes birojā.

Arī 2014. gadā Microsoft Latvia kopā ar partneriem – Lattelecom, Spīķeri, Go Beyond, DPA un Pasaules Dabas Fonds – turpina aizsākto iniciatīvu un 29. maijā aicina interesantus pievienoties “Strādā jebkur!” dienai 2014 un akcijai Spīķeru laukumā!

Akcijas dalībnieku ieguvumi

  • Kopīgi strādāt un tīkloties radošā ē, svaigā gaisā un smelties iedvesmu
  • Plānot savu darba dienu un pakārtot to veicamajiem darbiem
  • Rastu labāko balansu starp darbu un privāto dzīvi
  • Lietderīgi izmantot pieejamos resursus, tostarp laika un finanšu
  • Meklēt iespēju, kā mazināt negatīvu savas darbības ietekmi uz dabu un vidi
  • Veidot tikšanās platformu, kurā darba devēji var satikties ar potenciālajiem praktikantiem un/vai jaunajiem darbiniekiem
  • Un tagad par galveno. Šāds pasākums ir totāls murgs drošībniekiem. Nemaz nerunāsim par iespējamo lūrēšanu pār plecu. Tāda problēma ir veca kā pasaule. Jau no laikiem, kad datori nemaz nebija un lasīja darba dokumentus papīra veidā ārpus darba vietas. Šoreiz ir stāsts par nedrošiem bezvadu datortīkliem. Šoreiz ir stāsts par nešifrētu datu apmaiņu un iespēju iegūt lielu informācijas blāķi tīkla pakešu veidā. Jau sen ir teikts, ka nav nekā vērtīgāka šajā pasaulē par svešiem noslēpumiem. Ne velti nopietnās iestādēs, datori ir saslēgti tikai ar vadu internetu. Ne velti nopietnās iestādēs nav pat īsti wifi priekš viesiem. Taču šis nav obligāts nosacījums. Ne velti nopietnās iestādēs darbiniekiem nav pieejas pie darba dokumentiem un epasiem ārpus darba datoriem, kas ir īpaši nokonfigurēti iestādes noslēpumu glabāšanai no nepiederošām personām. Un tagad iedomāsimies, ka kāds no iepriekš minētajiem darbiniekiem izdomās piedalīties šādā strādā jebkur. Protams lietojam vpn savienojumu. Tas, protams, sevī ietur vairākus šifrēšanas veidus. Priekš VPT drošības izmanto protokolu tunelēšanas kriptogrāfiju, lai nodrošinātu konfidenciālitāti, bloķējot pārķeršanas un pakešu , atļaujot lietotājam autenficējot bloķēt māņu pieslēgvietas, kā rezultātā nodrošinot ziņu viengabalainību un pasargājot sūtītās no pārveidošanas.

    VPT drosības protokoli iekļauj sekojošas lietas:

    IPsec (Interneta protokola drošība) sākotnēji tika veido IPv6, kas to pieprasīja. Šis standartpamata drošības protokols tiek izmantots arī IPv4. Otrā slāņa tunelējošais protokols strādā caur IPsec.

    Transportēšanas slāņa drosība (SSL/TLS) var tunelēt veselu tīkla plūsmu, kā tas darbojās atvērtajā VPT tīkla projektā vai ari drošā un individuālā savienojumā. Automātiskie skaitļi nodrošina attālinātu pieeju VPT caur SSL. SSL VPT var savienoties no vietas kur IPsec strādājot rodas problēmas ar tīkla adreses tulkošanu, balstoties uz ugunsmūra noteikumiem.
    Datorgramas transportēšanas slāņa drošība (DTLS), tiek lietota Ciscos nākamās paaudzes VPT protokolos. "Cisco AnuConnect ".
    Microsoft Point-to-Point (punkts punktam) šifrēšana (MPPE) strādā ar to tunelējošā protokola punkts punkatam un uz citu platformu savienojamību.
    Microsoft ieviesa drošās uzmavas tunelējošais protokolus (SSTP) Windows 2008 serverī un Windows Vista apkalpošanas pakotnē 1 (Service pack 1). SSTP tuneļi, punkts punktam protokoli (PPP) vai otrā slāņa tunelējošie protokoli straumē tieši caur SSL 3.0 kanālu.
    MPVPN (daudzceļu privātais virtuālais . "Racpely Systems Development Company" pieder tiesības uz šo registrēto preču zīmi "MPVPN".
    Drošības čaula (SSH) VPT - atvērtās drošības čaula VPT tunelēšanai piedāvā drošus attālinatus savienojumus ar tīkla vai iekšēja tīkla saiti. Šo nevajadzētu jaukt ar portu sūtījumiem. Atvērtā SSH serveris nodrošina limitētu skaitu no vienlaicīgas tunelēšanas un VPT īpatnība ir tā, kas tas neatbalsta personālo autenfikāciju.
    Taču tas var nebūt pietiekami. Ir redzētas daudzas datortīklu ievainojamības, tai skaitā Heartbleed

    Ielādēt vairāk rakstus
    Load More By Jānis Alksnis
    Load More In arhivs
    Komentāri ir slēgti

    Iesakām izlasīt šādus rakstus

    Latvijā izsniegtās e-receptes būs iespējams izmantot ārvalstīs

    latvija uzsākusi pārrobežu e-recepšu datu apmaiņu ar noteiktām dalībvalstīm, lai nodrošinā…