Sākums arhivs Grandiozākā līgošana Latvijā šogad „Rūdolfa Jāņos Cinevillā”

Grandiozākā līgošana Latvijā šogad „Rūdolfa Jāņos Cinevillā”

4 minūtes lasīšanai
jani cinevilla radioswh

Vērienīgākā un plašākā Līgo svētku programma šogad būs „Rūdolfa Jāņos Cinevillā”, kur divu dienu un vienas nakts garumā varēs izbaudīt gan tūkstošiem gadu senu tradīciju mistiku, gan lustēties mūsdienīgi kopā ar Latvijā populāriem mūziķiem un grupām. Visas dienas garumā norisēm „Rūdolfa Jāņos Cinevillā” varēs sekot Radio SWH tiešraidēs un vērot LNT tiešraidēs.

Ticējums vēsta, ka Jāņos ir jāpriecājas, jādzied un jādejo, jo tā no dvēseles var izskalot visas rūpes un raizes. Priecīgajiem priecīgs būs arī viss atlikušais gada ritums. Tieši tāpēc visas dienas un nakts garumā uz lielās Krājbankas skatuves uzstāsies Latvijā iemīļoti mūziķi – māsas Legzdiņas, Lauris Reiniks, Nikolajs Puzikovs, Normunds Rutulis un Slavenais Rīgas orķestris, „Baltie Lāči”, Uškānu un Riču ģimenes, Evijas Sloka un grupa „Klaidonis”, „Dzelzs Vilks”, „Labvēlīgais Tips” un grupa „Credo”. 24.jūnijā, pašā Jāņu dienā, izturīgākos līgotājus priecēs Andris Ērglis.

Mazie līgotāji varēs darboties „Pola rotaļu laukumā”, kurā par izklaidēm rūpēsies radošā grupa „Pasaku nams”. Būs vairākas rotaļas, varēs mācīties pīt vainadziņus, darināt dažādus zvēriņus no siena, lēkāt pa batutu un vizināties ar ponijiem. Čaklākajiem un veiklākajiem rotaļu dalībniekiem būs īpaši garšīgas – saldējums „Pols”. „Pola rotaļu laukums” darbosies no 14:00 līdz 20:00.

No 20:00 vienā no „Cinevillas” paviljoniem „Rūdolfa teātrī” darbosies „Auklīšu nams”, kurā varēs atstāt bērnus „Pasaku nama” auklīšu uzraudzībā un paši doties atpūsties nakts ballē. „Auklīšu namā” mazie varēs gan rotaļāties, gan skatīties latviešu multfilmas, bērni varēs arī atpūsties un pasnaust.

„Rūdolfa Jāņu Cinevillā” kulminācija būs lielā Jāņu vainaga savienošana un uguns krāvumu parka iedegšana, kas notiks tieši saulrietā, lai tā savienotu dienu ar dienu un uzvarētu tumsu. Uguns ir auglības nodrošinātāja, tā pasargā no ļaunā, Jāņu uguns ir maģiska, tās apspīdētie saņem veselību, svētību un spēku. Lai spēka un veselības būtu gana visiem līgotājiem, Cinevillā iedegsies vairāk kā 20 ugunskuri, kas izvietoti Saules zīmē.

„Aldara meistaru laukumā” darbosies amatnieki un tirgotāji, varēs nobaudīt gan gardu miestiņu, gan lauku labumus, piedalīties konkursos, kalt piemiņas monētas un vizināties Aldara meistaru karietē.

Rūdolfa sētā no 14:00 darbosies Kurzemes sētas ļaudis, tīrīs un rotās gan sētu, gan sevi, ielīgos Jāņus un zīlēs nākotni, kā arī mācīs gatavot īstu Jāņu sieru. Sevišķi interesanti Rūdolfa sētā būs jaunām meitām, jo tās zīlējot nākotni varēs noskaidrot kurš ir īstais precinieks un kad izies pie vīra. Jau pēc saulrieta, ap 1:00 Rūdolfa sētā būs pliko skrējiens un mazgāšanās rasā. Jāņos ūdenim piemīt īpašs spēks, tas spēj attīrīt cilvēku no jebkura grēka, ūdens ir arī auglības veicinātājs.

„Radio SWH Kultūras namā” divos stāvos varēs baudīt kārtīgas latviešu dejas, „Rūdolfa teātrī” no 14:00 varēs noskatīties divas teātra izrādes, Rūdolfa Blaumaņa „Trīnes grēki” un „Čaukstenes”, bet filmas „Rīgas sargi” dekorācijā – baznīcā darbosies kino teātris, varēs noskatīties filmu „Rūdolfa mantojums” un tikties ar fimas režisoru Jāni Streiču.

Līgotāju ērtībai tiks piedāvātas telšu vietas. Pie kinopilsētiņas būs izvietotas plašas autostāvvietas.

Lai spētu izbaudīt visus lielfestivāla „Rūdolfa Cinevillā” labumus, izdevniecība „Rīgas Viļņi” savos izdevumos publicēs gan pilnu pasākuma programmu, gan karti, kas noteikti noderēs pasākuma dienā.

Biļetes var iegādāties „Biļešu Paradīzes” tirdzniecības vietās visā Latvijā, biļetes cena iepriekšpārdošanā šobrīd ir pieci lati, pasākuma dienā seši lati. Bērniem līdz 12 gadu vecumam ieeja pasākumā ir bez maksas.

Sadarbībā ar „Pasažieru vilciens” 23.jūnijā no Rīgas uz Tukumu kursēs arī īpašs Līgo dienas papildus reiss, tiks nodrošināti autobusu reisi uz kinopilsētiņu.

Ielādēt vairāk rakstus
Load More By Jānis Alksnis
Load More In arhivs
Komentāri ir slēgti

Iesakām izlasīt šādus rakstus

Latvijā izsniegtās e-receptes būs iespējams izmantot ārvalstīs

latvija uzsākusi pārrobežu e-recepšu datu apmaiņu ar noteiktām dalībvalstīm, lai nodrošinā…