Sākums arhivs Džobss piebiedrojas ietekmīgākajiem amerikāņiem

Džobss piebiedrojas ietekmīgākajiem amerikāņiem

3 minūtes lasīšanai
steve jobs

Amerikāņu izdevums TIME aizsaulē aizgājušo bijušo Apple vadītāju un līdzdibinātāju Stīvu Džobsu ierindojis starp visu laiku ietekmīgākajiem amerikāņiem līdzās Džordžam Vašingtonam un Tomasam Džefersonam. Žurnāls TIME vienā topā ir ierindojis 20 cilvēkus – celmlaužus, kultūras vēstnešus, vizionārus -, ko var uzskatīt par nācijas un tās sejas veidotājiem. Hronoloģiskā secībā veidotajā ietekmīgāko amerikāņu topā pēdējais ieraksts ir Stīvs Džobss, vēsta appleinsider.com.. TIME dēvē Džobsu par datoru laikmeta priesteri un topa papildināšanai veltītajā rakstā iekļautajā Apple vadītāja īsajā biogrāfijā min, ka «Stīvā vienmēr mājojis meklētājs; tāds viņš bijis, sākot no nepilna laika studijām Rīda koledžā Oregonā un sevis pilnveidošanai veltītajā laikā (Wanderjahr) Āzijā, un filosofiju nav mainījis arī Apple produktu izstrādes procesā. Džobss bija vizionārs, kura ģenialitāte izpaudās dizainā: viņš paveica ļoti daudz darba, lai saskarne starp cilvēku un datoru būtu eleganta. Viņš vienmēr apgalvoja, ka mērķis ir radīt produktus, kas būtu neprātīgi lieliski. Misija izpildīta.» Zemāk skatāms TIME ietekmīgāko amerikāņu TOP 20, kura vienīgais dzīvais pārstāvis ir bokseris Muhameds Ali.

Džordžs Vašingtons (George Washington) – pirmais ASV prezidents.
Tomass Džefersons (Thomas Jefferson) – ASV neatkarības deklarācijas autors.
Skagavea, Merivezers Lūiss un Viljams Klārks (Sacagawea, Meriwether Lewis and William Clark) – Skagavea ir indiāņu sieviete, kas pavadīja Lūisu un Klārku viņu lielajā ASV iepazīšanas ekspedīcijā 19.gadsimta sākumā.
Ābrahams Linkolns (Abraham Lincoln) – ASV prezidents, kura laikā tika izcīnīts pilsoņu karš un oficiāli beidza pastāvēt verdzība.
Sēdošais Vērsis (Sitting Bull) – indiāņu virsaitis, viens no līderiem cīņā pret ASV valdības politiku 19.gadsimta otrajā pusē.
Aleksandrs Grahams Bells (Alexander Graham Bell) – telefona izgudrotājs.
Tomass Edisons (Thomas Edison) – un izgudrotājs, kura viens no nozīmīgākajiem devumiem ir kvēlspuldze.
Henrijs Fords (Henry ) – uzņēmējs, Ford Motor Company dibinātājs, cilvēks, kurš autobūvē izgudroja konveijeru un cilvēci būtībā pārsēdināja no zirgu pajūgiem automobiļos.
Orvils un Vilburs Raiti (Orville Wright, Wilbur Wright) – brāļi Raiti bija izgudrotāji, kas pirmie uzbūvēja funkcionējošu lidmašīnu.
Margarete Sangere (Margaret Sanger) – kontracepcijas izgudrotāja.
Alberts (Albert Einstein) – Vācijā dzimis zinātnieks, relativitātes teorijas autors.
Franklins Rūzvelts (Franklin D. Roosevelt) – 32. ASV prezidents, viena no centrālajām personām 20.gadsimta vidus notikumos, vadīja Savienotās Valstis ekonomiskās depresijas un 2. Pasaules kara laikā.
Lūiss Ārmstrongs (Louis Armstrong) – mūziķis, ietekmīga persona uz pasaules džeza skatuves.
Džeimss Vatsons (James Watson) – biologs un ķīmiķis, kurš veicis nozīmīgus atklājumus DNS jomā.
Mārtins Luters Kings (Martin Luther King Jr.) – civiltiesību aktīvists, tumšādaino tiesību aizstāvis.
Muhameds Ali (Muhammad Ali) – viens no tituliem bagātākajiem, izcilākajiem bokseriem.
Stīvs Džobss (Steve Jobs) – vizionārs, Apple Computer līdzdibinātājs un .

Ielādēt vairāk rakstus
Load More By Jānis Alksnis
Load More In arhivs
Komentāri ir slēgti

Iesakām izlasīt šādus rakstus

Latvijā izsniegtās e-receptes būs iespējams izmantot ārvalstīs

latvija uzsākusi pārrobežu e-recepšu datu apmaiņu ar noteiktām dalībvalstīm, lai nodrošinā…