Sākums arhivs «Apple» kļūst par visu laiku vērtīgāko uzņēmumu

«Apple» kļūst par visu laiku vērtīgāko uzņēmumu

1 minūtes lasīšanai
apple logo

ASV informācijas tehnoloģiju «Apple Inc.» pirmdien kļuva par vērtīgāko kompāniju vēsturē pēc akciju vērtības. «Apple» akciju vērtība pirmdien sasniedza aptuveni 622 miljardus dolāru. Līdz šim visvērtīgākās kompānijas tituls piederēja «Apple» ilggadējiem sāncenšiem «». «Apple» akciju vērtība sāka pieaugt pagājušajā nedēļā, bet pirmdien akciju cena «Nasdaq» biržā sasniedza jaunu rekordu – 664 dolārus (377,81 latu). Kā liecina neoficiāla informācija, «Apple» grasās klajā laist jaunas «iPhone», «iPad» un «Apple TV» versijas. Apple Inc. ir Amerikas daudznacionāla korporācija, kas izstrādā un pārdod sadzīves elektroniku, datoru programmatūras un personālos datorus. Kompānijas vislabāk pazīstamie produkti ir Macintosh ierīces – iPod, iPhone un iPad. Pazīstamākās Apple programmatūras ir OS X , iTunes izklaides programma, iLife, iWork dokumentu veidošanai, Final Cut Studio profesionāla un filmu apstrādes programmatūra, Safari interneta pārlūkprogramma un iOS, mobilo ierīču operētājsistēma. Kopš 2010. gada augusta Apple pieder 301 preču veikals desmit valstīs un interneta veikals, kur ir iespēja iegādāties visus Apple produktus. Kopš 2011. gada maija Apple ir viena no lielākajām kompānijām pasaulē un visuzticamākā tehnoloģiju kompānija pasaulē, kas ir apsteigusi Microsoft.

Dibināta 1976. gada 1. aprīlī Kalifornijā un atvērta 1977. gada 3. janvārī, kompāniju no sākuma sauca Apple Computer, Inc., savos pirmajos 30 gados, bet vārdu Computer noņēma 2007. gada 9. janvārī sakarā ar to, ka kompānija specializējās dažādu preču ražošanā nevis kā agrāk tikai datoru ražošanā. 2010. gada septembrī kompānijai bija 46,600 patstāvīgie darbinieki un gada laikā nopelnīja $65.23 miljardus.

Apple ir ieguvusi lielu nozīmi elektronikas preču jomā, ļoti daudz cilvēku ir pievērsušies tikai Apple produktiem, visvairāk ASV. Žurnāls „Fortune” Apple nosauca par visvairāk apbrīnotāko kompāniju ASV 2008. gadā un pasaulē 2008, 2009 un 2010. gadā.

Ielādēt vairāk rakstus
Load More By Jānis Alksnis
Load More In arhivs
Komentāri ir slēgti

Iesakām izlasīt šādus rakstus

Latvijā izsniegtās e-receptes būs iespējams izmantot ārvalstīs

latvija uzsākusi pārrobežu e-recepšu datu apmaiņu ar noteiktām dalībvalstīm, lai nodrošinā…