Sākums Tehnoloģijas Epastu servisu risinājumi

Epastu servisu risinājumi

4 minūtes lasīšanai
mail server sync

Pavisam nesen nedaudz pastāstīju par kādu interesantu epasta klientu, kas piedāvā apkopot visus savus epastus vienā vietā un pārskatāmi tos apstrādāt. Tomēr šoreiz stāsts būs, nevis par klienta daļu, bet lietotājam neredzamo servera daļu. Uzreiz nomierināšu, ka stāsts nebūs arī par pasaules slavenajiem milžiem Microsoft Exchange vai IBM Notes, kuras tauta gan vairāk pazīst pēc nosaukuma Lotus Notes. Abus šos servisus izmanto lielajos uzņēmumos. Tie ir samērā dārgi uzturēšanā. Taču kvalitatīvi. Esmu gan dzirdējis no dažiem Linux epasta serveru faniem, ka abi šie ir absolūti nelietojami. Bet, kā jau teicu, par lielajiem epasta serveru risinājumiem nav šis stāts. Un par pašrocīgi konfigurētu Linux pasta arī nē. Šoreiz stāsts ir par citiem lielajiem spēlātājiem, kas piedāvā uzreiz gatavus epastu risinājumus. Piereģistrējies, nokonfigurē  un lieto.

 

Kurš gan nezina, kas ir google? Smieklīgi, bet ierakstot pašā tikai uzņēmuma nosaukumu, mēs dabūjam pirmo rezultātu, kas ved uz google lokālo lapu.  Pašu google apps sāku lietot tālajā 2009 gadā, kad tas bija diezgan eksluzīvi, bet ne tik eksluzīvi, lai par to būtu jāmaksā. Tikai jāzina šis nosaukums un jāreģistrējas. Ar gmail biju pazīstams vēl krietni senāk – šķiet 2004. gadā saņēmu ielūgumu. Toreiz tas bija kas nebijis un inovatīvs – 1gb pastkate. Šķiet .lv piedāvāja ap 100mb pastkasti. Un tas bija iemesls, kapēc daudziem saviem projektiem sāku konfigurēt tieši šo epasta servera risinājumu. Ērti un vienkārši. Lietotājam draudzīgi. Atceros gadījumu, vēl pirms google apps ēras, ka viena mana projekta biznesa puses lietotāja, bija nikna, ka nevar nomainīt savu epasta paroli pati. Laikam baidījās, ka varu sadarboties ar konkurentiem un nodot sarakti tālāk. Kopā ar viņu tad arī iztestējām google apps un sākām lietot produkcijā. Kāda tad ir situācija šobrīd? Bezmaksas versiju vairs neviens nepiedāvā. Tomēr esošās bezmaksas versijas tiek atstātas. Šobrīd maksas plāni ir sākot no 5$ par lietotāju. Galvenie ieguvumi, ja neskaita stabilitāti un drošību, ir daudziem lietotājiem ļoti labi pazīstama darba vide. Iespēja izmantot epasta kontu kā google account visos plašajos google piedāvātajos servisos.

 

 

Zoho pēdējos gados ir kļuvis diezgan spēčigs konkurents google. Indieši ir radījuši savu monstru. Ar plašu produkutu klāstu. Viens no labākajiem produktiem ir Zoho Manage Engine Desktop central. Par tā noderību, pēc raksta publicēšanas, es saņēmu vairākus privātus rakstus ar vēlmi kaut ko vairāk. Daži no zvanītājiem šo produktu jau ir veiksmīg ieviesuši. Taču, ja atgriežamies pie tēmas par zoho epastu, tad arī šeit viss ir kārtībā. Ērta pirmreizējā konfigurācija. Daudz pamācības, kā izdarīt labāk. Kā nokonfigurēt epasta antispam autorizācijas. Un varam sākt lietot. Tiek piedāvāta diezgan ērta epastu migrācija no cita epasta servera. Viss notiek diezgan veikli un saprotami. Visnotaļ jauks . Ja pareizi atceros, šo epasta servisu izmanto arī KURSORS  Taču arī Zoho sāk kļūt alkatīgs. Jaunajiem bezmakas kontiem vairs netiek piedāvāti ārējie pieslēgumu veido. IMAP/Active sync varam aizmirst. Tikai ZOHO mail aplikācija. Var jau būt, ka tas nemaz nav tik slikti. Cenu politika ir nedaudz draudzīgāka – sākot no 2$ mēnesī.

 


Visbeidzot pašāmu ražojums – Inbox.eu. Gandrīz nulles mārketings. Tāds slepenais Inbox.lv projekts. Par šādu servisu nebiju neko dzirdējis, līdz kolēģis neizpļāpājas. Dikti slavēja, ka esot viss ļoti labi. Ātri strādājot. Dažas dienas, testa nolūkos palietoju. Lielāko daļu caur epasta klientu.  Ļoti vienkāršs epasta serviss. Maz funkcionalitātes. Askētisks dizains. Tomēr, cik daudzi izmanto epastu caur web pārlūku mūsdienās? Te varētu pat veikt atsevišku pētijumu.  Cena? Gandrīz nekāda. Pirmās trīs pastkastes bez maksas. Nākamās 1Eur mēnesī.

Ielādēt vairāk rakstus
Load More By Jānis Alksnis
Load More In Tehnoloģijas
Komentāri ir slēgti

Iesakām izlasīt šādus rakstus

Latvijā izsniegtās e-receptes būs iespējams izmantot ārvalstīs

latvija uzsākusi pārrobežu e-recepšu datu apmaiņu ar noteiktām dalībvalstīm, lai nodrošinā…