Sākums Tehnoloģijas Bērnu drošība internetā

Bērnu drošība internetā

2 minūtes lasīšanai
mcafeesf4

Parādiet man atbildīgu mammu, vai tēti, kam nerūpētu bērnu . Agrāk pietika ar bērna fiziskās drošības nodrošināšanu. Mūsdienās, interneta laikmetā, drošība vairs neaprobežojas tikai ar fizisko faktoru. Klāt ir nākusi informācijas telpa. . Mēs nekad nevaram būt droši, ar ko īsti sarakstāmies. Cik daudzi no jums atceras tādu Onlychat, kur bija opcija sarakstīties pilnīgi anonīmi? Baisi, patiesībā. Esmu piedalījies vairākās lekcijās par bērnu drošību internetā. Analizējis kolēģu redzējumu par to un saprastis, ka nav universālas zāles šajā gadījumā. Katrai vajadzībai nepieciešams kaut kas savs. Nav universāla līdzekļa. Laba līdzekļa. Ja tas der datoru drošībai, tad neder telefonu drošībai. Un otrādāk. Tapēc šobrīd padalīšos ar savu džentlmeņu komplektu. Ar datoru drošību viss ir daudz maz sakārtots. Nesen dalījos ierakstā par Sophos. Tomēr ar to vien ir par maz. Jā, mēs varam nofiltrēt kategorijas, jā mēs varam aizliegt, bet tas ne vienmēr ir labākais variants. Tapēc šoreiz runāsim par papildus risinājumiem.


Mcafee jau izsenis ir pazīstams antivīrusu ražotājs. Tagad šis brends sāk norietēt un kļūt par ēnu. Tomēr produkts ir pat ļoti vērtīgs. Teikšu godīgi, bērniem ļoti nepatika. Vienīgais no man zināmajiem drošības produktiem datoriem, ko pats bērns nevar atinstalēt.


Mēs varam norādīt atļautās programas, aizliegtās programas. Redzēt, ko bērni meklē internetā.
Ierobežot konkrētas darbības konkrētā laika posmā – piemēram: spēlītes varam spēlēt tikai noteiktā laika posmā. Stundu laikā bērns var tikai piezvanīt un atsūtīt sms. Daudz dažādi smalki ierobežojumi, kas operatīvi maināmi no vecāku iekārtas. Tai pat laikā, bērns jebkurā brīdī, var palūgt vēl nedaudz laika.

Kas nebūt nav mazsvarīgi, varam arī redzēt reālo bērna atrašanās vietu. Ar cerību, ka telefons ir paņems  līdzi. Bet, kur gan bērns mūsdienās dodas bez telefona?

Noderīgi. Piedalījāmies šīs beta testos, bet pirkt maksas versiju īsti neredzējām par vajadzīgu. Tā vietā esam izvēlējušies citu produktu. Kādu? Par to jau citā ierakstā.

Ielādēt vairāk rakstus
Load More By Jānis Alksnis
Load More In Tehnoloģijas

4 komentārs

  1. Avatar for EGo

    EGo

    3. aprīlis, 2018 at 10:22

  2. Avatar for Gggg

    Gggg

    4. aprīlis, 2018 at 08:00

    Negribi pacelt kādu serveri ar līdzīgu skriptu kā onlychat?

    • Avatar photo

      Janis

      4. aprīlis, 2018 at 08:43

      nav šobrīd vēlmes šādas

Iesakām izlasīt šādus rakstus

Latvijā izsniegtās e-receptes būs iespējams izmantot ārvalstīs

latvija uzsākusi pārrobežu e-recepšu datu apmaiņu ar noteiktām dalībvalstīm, lai nodrošinā…