Sākums Tehnoloģijas Latvijā norisināsies vēl nebijis starptautiska mēroga IT forums – “5G Techritory”

Latvijā norisināsies vēl nebijis starptautiska mēroga IT forums – “5G Techritory”

4 minūtes lasīšanai
5G teritorija

Šī gada 27.-28. septembrī Rīgā, Latvijā, norisināsies starptautisks informācijas un komunikācijas tehnoloģiju forums “5G Techritory”, kurā piedalīsies eksperti no visas pasaules, lai veidotu pieredzes apmaiņu, izstrādātu jaunas un starptautiskas sadarbības iespējas, kā arī nākotnes rīcības vīzijas. Starp vairāk kā 50 pasaules un reģiona augstākā līmeņa referentiem forumā ar savu pieredzi un redzējumu uzstāsies tādi tehnoloģiju kompāniju smagsvari kā “Qualcomm” CEO Stīvs Molenkopfs (ASV), “Cisco Systems” vecākais viceprezidents Pīters Karlstromers (ASV), “Huawei Technologies Corporation” 5G produktu līnijas prezidents Yang Chaobin (Ķīna), “Nokia Corporation” vecākais viceprezidents Markus Borčerts (Somija). Tāpat konferencē uzstāsies  arī vairāki Eiropas Savienības politikas veidotāji – Eiropas Komisijas viceprezidents Andrus Ansips (Beļģija),Latvijas Republikas Ministru prezidents Māris Kučinskis, Somijas Transporta un komunikāciju lietu ministre Anne Katrīna Bernere.

5G foruma galvenais mērķis ir sekmēt ilgtspējīgas 5G tehnoloģiju ekosistēmas izveidi Baltijas jūras reģionā, lai nodrošinātu ekonomisko izaugsmi, izmantojot inovatīvus biznesa modeļus un jauno tehnoloģiju sniegtās priekšrocības. Forums savedīs kopā spēlētājus no visas pasaules, lai definētu jaunās 5G mērķus un noteikumus, lai pasaules valstu eksperti un profesionāļi sadarbotos un kopīgiem spēkiem attīstītu informācijas un komunikācijas tehnoloģiju nozari.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards: “5G tehnoloģiju attīstība mainīs neskaitāmas nozares, un ceļā uz to paveras jaunas uzņēmējdarbības iespējas – gan 5G infrastruktūras ražotājiem, gan mobilo telefonu operatoriem, gan arī biznesa virzītājiem. Man nav šaubu par mūsu telekomunikāciju operatoru spēju izveidot efektīvu 5G tīkla pārklājumu. Viņi šīs spējas ir lieliski apliecinājuši veidojot iepriekšējo standartu 3G un 4G tīklus. Kā lielāko izaicinājumu visām iesaistītajām pusēm redzu tīkla piepildīšanu ar saturu jeb reā uz 5G infrastruktūras balstītu biznesa modeļu ieviešanu un funkcionēšanu, tāpēc mēs esam aicinājuši uz Forumu ne tikai Baltijas jūras reģiona, bet arī Amerikas un Āzijas visaugstākā ranga biznesa un politikas veidotāju organizāciju līderus.”

Ziemeļvalstu Ministru padomes Latvijā direktors Stēfans Ēriksons uzsver: “Ziemeļvalstu un Baltijas valstu reģiona sadarbības kontekstā novērojama aizvien pieaugoša interese par digitalizācijas sniegtajām iespējām. 2017. gadā tika parakstīta Ziemeļvalstu un Baltijas valstu ministru deklarācija, kas iezīmē konkrētus uzdevumus reģiona stiprināšanai digitalizācijas jomā, savukārt šogad Zviedrija savā Ziemeļvalstu Ministru padomes prezidentūras programmā uzsver nepieciešamību attīstīt 5G tehnoloģijas. Tās pavērtu iespējas dažādiem mākslīgā intelekta (AI) risinājumiem un sabiedrības labklājībai būtiskām inovācijām. Jāatzīst, ka salīdzinoši mazās valstīs un reģionos trūkst inovācijām nepieciešamās kritiskās masas, tāpēc Ziemeļvalstīm un Baltijas valstīm ir jāapvieno spēki, prasmes un zināšanas, lai celtu visa reģiona konkurētspēju globālā mērogā. Esam priecīgi dot savu ieguldījumu, sadarbībā ar VAS “” un citiem Latvijas partneriem rīkojot 5G Techritory forumu 2018.gada septembrī.”

SIA “Latvijas Mobilais Telefons” viceprezidents tehnoloģiskajos jautājumos Gunārs Danbergs: “Latvija ir 2. vietā pasaulē pēc mobilā interneta patēriņa, liecina OECD dati. To nodrošina gan jaudīgais mobilo sakaru , gan bezlimitu pieslēgumi, kurus ieviesām vieni no pirmajiem pasaulē. Tagad LMT kopā ar partneriem attīsta jaunus viedās pilsētvides, dronu un valsts aizsardzības risinājumus, kuriem ir augstas pievienotās vērtības eksporta potenciāls. Šāds forums ļaus parādīt pasaulei, ka Latvijā ne tikai dzied un dejo, bet esam spēcīgi arī tehnoloģiju inovācijās.”

Forumā norisināsies augsta līmeņa biznesa un politiskās diskusijas par 5G tehnoloģiju globālo attīstību, ieskaitot to, kā pārvērst 5G vīziju efektīvos biznesa modeļos un gūtu priekšstatu par 5G attīstību Eiropā. Kopumā plānotas trīs plenārsēdes un trīs tematiskās sekcijas ar īpašu fokusu uz smart city/ smart mobility/ smart healthcare* un vairākas 5G tehnoloģiju prezentācijas. Tik aizvadīta arī iedvesmojoša saruna “Future of the Car” ar Stīvu Mollenkopfu, “Qualcomm Inc.” izpilddirektoru, savukārt hakatons jeb tehnoloģiju maratons iekļaus vadošos start-up uzņēmumus no Baltijas jūras reģiona.

Latvijas un visa Baltijas jūras reģiona tehnoloģiju kompāniju profesionāļi ir aicināti apmeklēt šo unikālo konferenci, lai smeltos gan jaunu pieredzi, gan dalītos ar savējo.

Ielādēt vairāk rakstus
Load More By Jānis Alksnis
Load More In Tehnoloģijas
Komentāri ir slēgti

Iesakām izlasīt šādus rakstus

Latvijā izsniegtās e-receptes būs iespējams izmantot ārvalstīs

latvija uzsākusi pārrobežu e-recepšu datu apmaiņu ar noteiktām dalībvalstīm, lai nodrošinā…