Sākums Tehnoloģijas LMT pirmo reizi Latvijā demonstrē 5G tīkla darbību

LMT pirmo reizi Latvijā demonstrē 5G tīkla darbību

2 minūtes lasīšanai
5G techritory jra 696x464

Latvijas Mobilais Telefons (LMT) pirmo reizi Latvijā sadarbībā ar tīkla infrastruktūras ražotāju Nokia un tehnoloģiju kompāniju Intel demonstrēja testa 5G tīklu.

Demonstrācija notika Baltijas jūras reģiona 5G Techritory forumā Rīgā, kas Latvijā pulcēja 5G līderus no visas pasaules. Foruma apmeklētājiem bija iespēja iepazīties ar 5G ieviešanas priekšrocībām un redzēt kā LMT 5G tīklā datu pārraides ātrums sasniedz līdz par 1,4 Gbps un reakcijas laiks tikai – 4 ms.

LMT viceprezidents Ingmārs Pūķis norādīja: “LMT tīkls šobrīd ir viens no visefektīvākajiem mobilo datu tīkliem pasaulē. Pateicoties 2G un 3G tīklu ērai Latvijas iedzīvotāji kļuva par visrunātīgākajiem Eiropas valstu vidū. Ar 4G ieņēmām otro vietu pasaulē mobilā interneta patēriņa ziņā. Tagad mēs tieksimies piedāvāt vislabāko 5G mūsu biznesa, valsts un akadēmiskās vides partneriem.”

Markuss Borherts (Markus Borchert), Nokia vecākais viceprezidents Eiropā, teica: “Nokia ir atbalstījusi LMT pakalpojumu attīstību 2G, 3G un pasaules klases 4G pakalpojumu piegādē. Mēs esam uzticīgs inovāciju partneris LMT un turpināsim strādāt, lai nodrošinātu Latvijā nepieciešamo ekosistēmu un inovācijas 5G tīklam un jaunām biznesa iespējām.”

“5G veidos pilnīgi jaunas iespējas uzņēmējdarbībā un dzīves baudīšanā – no iespaidīgas digitālās un plašsaziņas līdzekļu pieredzes mobilo pakalpojumu patērētājiem līdz iekārtu savstarpējās saziņas risinājumiem un īpaši drošām kritiski svarīgām lietojumprogrammām,” teica Džonatans Vuds (Jonathan Wood), Intel vecākais direktors 5G tirgus attīstības jautājumos. “Intel cieši sadarbojas ar Nokia un LMT, lai demonstrētu 5G lietošanas iespējas.”

Nokia nodrošināja 5G risinājumu, kurā ietilpst Nokia AirScale bāzes stacija, 5G aktīvā antena un 5G datu komutācijas , kas balstīta uz AirFrame tehnoloģiju. Intel 5G mobilo testu platforma tika izmantota kā gala iekārta, lai nodrošinātu atbilstību 5G specifikācijām.

5G Techritory forumā LMT iepazīstināja arī ar Baltijas Digitālā ceļa iniciatīvu – kooperatīvo inteliģento transporta sistēmu koridoru, kura mērķis ir atbalstīt savienoto transportlīdzekļu attīstību un kooperatīvo braukšanu. Papildus tam LMT prezentēja arī citus tehnoloģiskus jauninājumus, piemēram, sadarbībā ar Rīgas Tehnisko Universitāti izstrādātos dronus, kas aprīkoti ar datorredzes un datordzirdes sensoriem.

Ielādēt vairāk rakstus
Load More By Jānis Alksnis
Load More In Tehnoloģijas
Komentāri ir slēgti

Iesakām izlasīt šādus rakstus

Latvijā izsniegtās e-receptes būs iespējams izmantot ārvalstīs

latvija uzsākusi pārrobežu e-recepšu datu apmaiņu ar noteiktām dalībvalstīm, lai nodrošinā…