Sākums Tehnoloģijas Tele2 par 30% palielina klientiem pieejamo datu apjomu, ceļojot ārpus Latvijas

Tele2 par 30% palielina klientiem pieejamo datu apjomu, ceļojot ārpus Latvijas

2 minūtes lasīšanai
Valdis Vancovičs Tele2 1068x713

Latvijas iedzīvotāju vidū pieaug vēlme lietot mobilo internetu arī ārvalstīs, tādēļ no janvāra vadošais mobilo sakaru operators “Tele2” saviem klientiem, kuriem ir kāds no bezlimita tarifu plāniem, nodrošina iespēju Eiropas* valstīs lietot par 30% lielāku datu apjomu. Saskaņā ar “Tele2” tīkla datiem, 2018. gadā privātpersonu datu kopējais patēriņš ārzemēs palielinājās par aptuveni 60%, salīdzinot ar 2017. gadu.

arvien biežāk lieto internetu mobilajos telefonos darba un mācību vajadzībām, kā arī izklaidei un norēķiniem, tostarp, arī ceļojot un atrodoties ārpus Latvijas. Mūsu dati rāda, ka pērn ārvalstīs viens lietotājs patērēja vidēji 1,2 GB datu, gada laikā šim apjomam pieaugot par 30%,” stāsta “Tele2” komercdepartamenta direktors Raivo Rosts. “Līdzīgi kā Latvijā, ārvalstīs klienti vēlas lietot datus brīvi, nesatraucoties par pārtēriņu, tādēļ arvien populārāki kļūst bezlimita tarifu plāni, kur pieejamais datu apjoms, ko var lietot, atrodoties ārzemēs, ir pietiekams.”

Jāatzīmē, ka aizvadītajā gadā visvairāk datu ārvalstīs tika patērēts jūlijā un augustā, kas skaidrojams ar aktīvu atvaļinājumu laiku, cilvēkiem dodoties ārpus Latvijas.

“Tele2” klienti, kuri izmanto bezlimita tarifu plānus, no šī gada 1. janvāri var patērēt būtiski lielāku datu apjomu Eiropas valstīs* bez papildu maksas. Piemēram, “Zelts Bezlimits” tarifu plāna lietotāji var izmantot 8,5 GB iepriekšējo 6 GB vietā. Par 2GB attiecīgi ir arī palielināti  datu apjomi tarifu plāniem “Zelts Bezlimits skolēniem” un “Zelts Bezlimits jauniešiem”. Visiem tarifu plāniem ir arī samazināta maksa par iztērētajiem datiem, ja tiek pārtērēts bezmaksas datu apjoms. Plašāku informāciju par tarifiem varat atrast www.tele2.lv.

*Eiropas Ekonomiskās zonas valstīs. Mobilo sakaru izmantošanā ārvalstīs pēc pašmāju tarifiem ir domāta tiem, kuri laiku pa laikam izbrauc no dzīvesvietas vai kuriem ir pastāvīga saikne ar citu valsti, piemēram, studējot vai strādājot ārzemēs. Tā nav domāta pastāvīgai mobilo sakaru izmantošanai ārzemēs. Kad izmantojat viesabonēšanu, zvanu un īsziņu skaits nav ierobežots, bet uz datu izmantošanu pēc iekšzemes tarifiem attiecas ierobežojumi un noteikumi, kas atkarīgi no jūsu līguma veida. Proti, pārsniedzot saprātīgu datu pārraides apjomu, par kuru viesabonēšanā maksājat kā mājās, var nākties piemaksāt par datu pārraidi atbilstoši mēroga (vairumtirdzniecības) tarifam.

Ielādēt vairāk rakstus
Load More By Jānis Alksnis
Load More In Tehnoloģijas
Komentāri ir slēgti

Iesakām izlasīt šādus rakstus

Latvijā izsniegtās e-receptes būs iespējams izmantot ārvalstīs

latvija uzsākusi pārrobežu e-recepšu datu apmaiņu ar noteiktām dalībvalstīm, lai nodrošinā…