Sākums Tehnoloģijas ‘Citadele’ sāk piedāvāt iespēju ar selfiju mobilajā lietotnē atvērt bankas kontu

‘Citadele’ sāk piedāvāt iespēju ar selfiju mobilajā lietotnē atvērt bankas kontu

2 minūtes lasīšanai
citadele aplikacija

Banka Latvijā ir sākusi piedāvāt jaunu veidu, kā kļūt par klientu un saņemt “X Smart” maksājumu karti, piesakoties pakalpojumam attālināti un neapmeklēt bankas filiāli.

Tas iespējams ar viedtālruni, izmantojot “Citadeles” mobilo lietotni un nosūtot selfiju jeb pašbildi ar pases vai personas apliecības (ID kartes) attēlu.

Kā norāda Ikala, “Citadele” ir pirmā banka Baltijā, kas piedāvā šādu iespēju. Pakalpojums ir pieejams Latvijas iedzīvotājiem, Android un “iOS” viedierīču lietotājiem.

Ar mobilo lietotni pieteikt bankā kontu un karti iespējams visu diennakti. To var darīt jebkurā vietā, kur pieejami un internets.

Pieteikumā ir trīs vienkārši soļi: lejupielādēt “Citadeles” mobilo lietotni, uztaisīt pašbildi jeb selfiju, nofotografēt pasi vai ID karti, norādīt informāciju par sevi. Pieteikšanās aizņem piecas līdz septiņas minūtes.

Klientam uz banku pēc tam nav jādodas, jo izgatavoto karti un dokumentus bankas darbinieks nogādā klientam personīgi, klienta izvēlētā laikā un vietā. Uzrādot ID karti, bankas darbinieks veiks klienta identifikāciju un izsniegs izgatavoto “X-smart” maksājuma karti.

Bankas “Citadele” valdes priekšsēdētājs Guntis Beļavskis norāda: “Ar šo pakalpojumu mēs turpinām pildīt solījumu par inovācijām: “No vizītes filiālē uz banku tavā kabatā”. Tomēr līdzšinējās mobilās lietotnes bija pieejamas tikai Citadeles klientiem: maksājumu apstiprināšana izmantojot biometriju – “FaceID”, iespēja lietotnē pilnībā pārvaldīt kartes lietošanas režīmus, autorizēti sarakstīties jeb čatot ar banku. Tagad šīs robežas ir nojauktas. Ikviens var saņemt modernus bankas pakalpojumus, neizejot no mājas. Par selfiju vēlos piebilst, ka tā pārbaudei tiek izmantotas mūsdienīgas biometrijas metodes.”

Pakalpojums ir pieejams no 1. februāra.

Jaunās mobilās lietotnes funkcijas izstrāde ilga 10 mēnešus un tajā investēti vairāk nekā miljons eiro. Bankas “Citadele” mobilā lietotne ir lejupielādējama “App Store” un “GooglePlay”.

Pēc aktīvu apmēra banka “Citadele” 2018. gada septembra beigās bija ceturtā lielākā banka Latvijā.

Bankas “Citadele” obligācijas kotē biržas “Nasdaq Riga” parāda vērtspapīru sarakstā.

Ielādēt vairāk rakstus
Load More By Jānis Alksnis
Load More In Tehnoloģijas

5 komentārs

  1. Avatar for E.

    E.

    13. februāris, 2019 at 12:43

    Pats esi pamēģinājis? Kāda ir pieredze?

    • Avatar photo

      Janis

      13. februāris, 2019 at 16:26

      Sveiks, jā pats izmēģināju visu šo procesu. Testa nolūkos esmu aprīkojies ar x karti. Šobrīd, paralēli visiem darbiem, domāju, vai šis process ir vesela raksta vērts, vai tikai komentāra. Ko par to domā Tu?

  2. Avatar for E.

    E.

    13. februāris, 2019 at 20:52

    Domāju ka pietiks ar komentāru. PS… Man neļauj likt komatu. Saka ka funkcija nav pieejama

    • Avatar photo

      Janis

      13. februāris, 2019 at 20:57

      Paldies par ziņu, tagad komata lietošana pieejama, kas attiecas par komentāru/rakstu. Domāju, ka Tev taisnība.

    • Avatar photo

      Janis

      13. februāris, 2019 at 21:01

      Pati reģistrācija bija aplikācija diezgan vienkārša. Vienīgi dokumentus lika pārbildēt. Nepatika manas bildes. Tad sākām sazvanīties. Iesaku silti pacelt uzreiz ienākošo zvanu no viņiem. Atpakaļ zvanot var trāpīt uz tanti, kas nav īsti informēta par šo jauno pasākumu un sāks parasīt datus, kurus nemaz neesat sniedzis – piemēram balss parole saziņai ar banku. Viss beidzās ar manu vizīti bankā. Tā, ka īsti nekāds baigais ieguvums nav. Var jau mēģināt ar kurjeru runāt, bet tas dotajā brīdī bija pārāk sarežģīti. Rezultātā 30 minūtes bankā rindā tāpat nācās pavadīt.

Iesakām izlasīt šādus rakstus

Latvijā izsniegtās e-receptes būs iespējams izmantot ārvalstīs

latvija uzsākusi pārrobežu e-recepšu datu apmaiņu ar noteiktām dalībvalstīm, lai nodrošinā…