Sākums Tehnoloģijas TechChill publicē divu dienu skatuves programmu ar 70 runātājiem

TechChill publicē divu dienu skatuves programmu ar 70 runātājiem

5 minūtes lasīšanai
TechChill

TechChill dažu gadu laikā ir izaudzis par vienu no gada nozīmīgākajiem pasākumiem Baltijas jaunuzņēmumu ekosistēmā, kas jau pēc dažām nedēļām pulcēs 2000 tehnoloģiju interesentu no visas pasaules. Spītējot salam un aukstumam, divu dienu garumā Baltijas sirdī pārrunās nākotnes tendences tehnoloģiju pasaulē, slēgs investīciju darījumus, meklēs partnerus un ievesmosies no pieredzējušiem jomas pārstāvjiem. Šogad TechChill programmas fokusā ir tādas tēmas kā ietekme, tehnoloģiju cilvēciskā puse un , ko pārstāvēs ap 70 starptautisku runātāju uz divām skatuvēm.

TechChill konferencē, kas norisināsies VEF Kultūras pilī 21.-22. februārī, uz galvenās jeb Superhero Stage kāps jaunuzņēmumu ekosistēmas pārstāvji un eksperti no visas pasaules, lai diskutētu par tehnoloģiju laikmeta ietekmi ne tikai uz strauji augošo jaunuzņēmumu ekosistēmu, bet katru no mums individuāli un sabiedrību kopumā, kā arī jaunuzņēmumu radītos produktus, kas varētu risināt globāli ieilgušas problēmas, kuras iepriekš nav bijis iespējams uzveikt. LMT Founder Stage būs iespēja iepazīt reģiona daudzsološāko jaunuzņēmumu idejas Fifty Founders Battle prezentācijās, kā arī iegūt praktiskus padomus no uzņēmumu dibinātājiem un pārstāvjiem, kuri stāstīs par savu uzņēmējdarbības pieredzi un dalīsies ieteikumos par to, kā būvēt nākamo veiksmes stāstu.

Šogad TechChill programmas fokusā būs tēmas, kas saistītas ar tehnoloģiju laikmeta ietekmi ne tikai uz strauji augošo jaunuzņēmumu ekosistēmu, bet katru no mums individuāli un sabiedrību. Nevienam nav šaubu, ka tehnoloģiskās inovācijas atvieglo mūsu ikdienu un paradumus, vienlaikus tās rada arī straujas pārmaiņas un grūti atbildamus jautājumus. TechChill runātāji meklēs atbildes uz jautājumiem, kā sadzīvot ar uzņēmējdarbības radīto stresu, kā apvienot ar dzīves ikdienu, kā inovācijas un digitalizācija ietekmē ekonomikas norises un vai tās būtu jāatbalsta – vai tieši pretēji, jāierobežo – politiskā līmenī, un kādas pārmaiņas varam sagaidīt nozarēs, kas skar mūs visus – medicīnā, pārtikā, pilsētvidē un transportā, komunikācijā un medijos.

Pilnu TechChill programmu var apskatīt šeit: https://techchill.co/agenda/

“Ir liels lepnums Rīgā pulcēt tehnoloģiju un vides profesionāļus no visas pasaules. Aicinu ne tikai ieklausīties viņu pieredzē, bet vēl jo svarīgāk – tikties ar šiem cilvēkiem, kamēr viņi vēl ir Rīgā, lai veidotu starptautisku kontaktu tīklu neizbraucot no Rīgas”, saka Kristīne Korņilova, TechChill vadītāja.

Ar savu viedokli un pieredzi dalīsies ne tikai jaunuzņēmumu dibinātāji, bet arī pieredzējuši investori, kas iegulda lielos tehnoloģiju uzņēmumos, kuri ir atbildīgi par miljoniem uzņēmuma klientu, eksperti, žurnālisti un lēmumu pieņēmēji. Cassie Kozyrkov no Google stāstīs arvien pieaugošo datu un mākslīgā intelekta lomu sabiedrības dzīvē; Ginny Fahs no Uber runās par savu iniciatīvu #MovingForward, kas aicina investorus veikt atbildīgas investīcijas lēmumu pieņemšanā. Stewart Rogers no VentureBeat, tehnoloģiju industrijas veterāns un Tribe of Why līdzdibinātājs, runās par garīgo veselību tehnoloģiju nozarē un uzņēmējdarbībā – aizvien pieaugošās ekspektācijās, darba stundas un sociālo spiedienu vienmēr būt veiksmīgam. Uz skatuves kāps arī jaunuzņēmumu dibinātāji, kuri piedāvās jaunas idejas par to, kā uzlabot un mainīt tradicionālās industrijas, padarot tās atbildīgākas.

Kā jau minēts, vēl viens TechChill konferences programmas mērķis ir runāt par tehnoloģiju cilvēcisko pusi, problēmām, krīzes situācijām un, kā realitātē izskatās jaunuzņēmēju ikdienas dzīve. Tēmas ietvaros uz skatuves kāps pieredzes bagāti uzņēmēji, kas dalīsies ar godīgiem stāstiem par jaunuzņēmumu dzīves aizkulisēm, veiksmēm un neveiksmēm, izaicinājumiem un izaugsmi, komandas un kultūras veidošanu, tirgus analīzi, pārdošanu un produktu veidošanu.

Kristel Kruustuk, Testlio līdzdibinātāja, dalīsies ar uzņēmēju ikdienas izaicinājumiem un, ko nozīmē pamest uzņēmuma vadītāja amatu. Lietuviešu jaunuzņēmuma Vinted, kas nesen saņēma investīcijas 50 miljonu apmērā, vadītāja Milda Mitkute, dalīsies ar savu dibinātājas pieredzes stāstu. Jennifer Kanyamibwa no Twitter, dalīsies ar pieredzi spēcīgas komandas un tās kultūras veidošanā. Joshua Slayton, AngelList un CoinList līdzdibinātājs, runās par to, kā atšķirās jaunuzņēmums no jau stabila un pazīstama uzņēmuma, un, kā noteikumu izvirzīšana ne vienmēr ir labākā stratēģija jaunuzņēmuma agrīnajā posmā, bet Casey Fenton, Couchsurfing dibinātājs, dalīsies pieredzē, kā introverts programmētājs radīja uzņēmumu, kas zināms, kā pasaules lielākais uzticamības eksperiments.

Viena no konferences tradīcijām ir Fifty Founders Battle sacensības, kurā 50 daudzsološākie un inovatīvākie jaunuzņēmumi no kopumā 19 valstīm prezentēs savas idejas uz LMT Founder Stage skatuves. Sacensību dalībnieki pārstāv piecas vertikāles – finanšu tehnoloģijas (fintech), programmatūra kā pakalpojums (SaaS), zinātnes tehnoloģijas (deep-tech), aparatūra un IoT, kā arī sociālās nozares jaunuzņēmumi (impact). Konferences ietvaros tiks likts fokuss gan uz jaunuzņēmumiem un inovatīvām idejām, gan jau pieredzējušiem ekspertiem, kuru idejas var mainīt sabiedrības domāšanas veidu. TechChill programma akcentē ne tikai tehnoloģiju cilvēcisko pusi, bet arī tādas inovācijas, kas pārstāv ilgtspējību, mobilitāti, ēdienu, izglītību, zinātnes tehnoloģijām un citām nozarēm, kuras mums ir nepieciešamas, lai samazinātu dažādu problēmu sekas, kuras iepriekš sabiedrība nav varējusi uzveikt.

Ielādēt vairāk rakstus
Load More By Jānis Alksnis
Load More In Tehnoloģijas
Komentāri ir slēgti

Iesakām izlasīt šādus rakstus

Meitenes aicinātas pieteikties bezmaksas programmēšanas kursiem

Programmēšanas skola “Datorium” un Rīgas pašvaldība aicina ikvienu meiteni vecumā no 14 lī…