Sākums Tehnoloģijas Rīgā norisināsies otrā starptautiskā Magnetic Latvia Tehnoloģiju konference Deep Tech Atelier

Rīgā norisināsies otrā starptautiskā Magnetic Latvia Tehnoloģiju konference Deep Tech Atelier

2 minūtes lasīšanai
Deep Tech atelier

No 12.-13.aprīlim Rīgā ar plašu praktisku un izglītojošu programmu norisināsies Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) organizētā otrā starptautiskā Magnetic Latvia Tehnoloģiju konference Deep Tech Atelier, kas vienkopus pulcēs zinātniskos jaunuzņēmumus, pētniecības organizācijas, uzņēmējus, industriju un pārvaldes pārstāvjus un tehnoloģiju interesentus.

Konferencē tiks prezentēti jauni sadarbības modeļi, izveidotas jaunas zinātnē balstītu uzņēmumu komandas, noskaidroti jaunuzņēmumu konkursa uzvarētāji, kā arī apgūtas uzņēmējdarbības attīstīšanai un zinātnes komercializēšanai nepieciešamās zināšanas un prasmes.

“Konference Deep Tech Atelier ir īpašs pasākums, kur satiekas uzņēmējdarbība un zinātne. Mums ir prasmīgi zinātnieki, spēcīgi uzņēmēji, pieejams plašs finansiāls atbalsts gan no Eiropas fondiem, gan privātiem investoriem. Tāpēc arī šobrīd varam lepoties, ka tieši Latvijā rodas jaudīgi, ar zinātni cieši saistīti tehnoloģiski uzņēmumi kā, piemēram, Naco Technologies, ko iegādājās vācu autobūves milzis Shaeffler, vai, piemēram, Eventech, kas tehnoloģiski atbalstīs kosmiskās misijas “Luna27” nolaišanos uz Mēness,” saka LIAA direktors Andris Ozols.

Tehnoloģiju konferences Deep Tech Atelier ietvaros norisināsies trīspadsmitais Komercializācijas reaktora Ignition Event, kas sniedz iespēju ikvienam uzņēmējam izveidot savu zinātnē balstītu tehnoloģiju uzņēmumu sadarbībā ar līdz pat 20 iepriekš izraudzītu tehnoloģiju autoriem.

“Mūsu mērķis ir savest kopā uzņēmējus un zinātnisko inovāciju radītājus, radot jaunus augsto tehnoloģiju uzņēmumus, kas ieviesīs nozīmīgas inovācijas dažādās nozarēs. Tas ir ļoti būtiski un nes labumu visiem: zinātniekiem, uzņēmējiem, industrijām, investoriem un arī valstij. Jaunu uzņēmumu radīšanai ir sniegts atbalsts un mentorings no Komercializācijas reaktora puses. Jau izveidotie uzņēmumi var pievienoties mūsu akcelerācijas programmai un saņemt finansējumu no Commercialization Reactor Fund. Ar mūsu komandas palīdzību līdz šim Latvijā radušies vairāk nekā 90 uzņēmumi, kuriem ir izdevies piesaistīt riska kapitālu un privātās vairāk nekā 7 miljonu eiro apjomā. Šie panākumi apliecina, ka Rīga ir Eiropā vērā ņemams augsto tehnoloģiju jaunuzņēmumu tapšanas centrs,” stāsta Komercializācijas reaktora dibinātājs un vizionārs Nikolajs Adamovičs.

Dalību konferencē jau šobrīd ir pieteikuši – nozares uzņēmumi, universitātes un akceleratori. Dalība konferencē ir bez maksas, iepriekš reģistrējoties. Detalizēta par konferenci un tās programmu pieejama: http://deeptechatelier.liaa.gov.lv

Ielādēt vairāk rakstus
Load More By Jānis Alksnis
Load More In Tehnoloģijas
Komentāri ir slēgti

Iesakām izlasīt šādus rakstus

Meitenes aicinātas pieteikties bezmaksas programmēšanas kursiem

Programmēšanas skola “Datorium” un Rīgas pašvaldība aicina ikvienu meiteni vecumā no 14 lī…