Sākums Tehnoloģijas 1. aprīlī Lattelecom kļūst par Tet. Kāds būs pārejas process?

1. aprīlī Lattelecom kļūst par Tet. Kāds būs pārejas process?

6 minūtes lasīšanai
Tet logo

Kā iepriekš ziņots, no 1. aprīļa SIA Lattelecom oficiāli kļūst par SIA . Pāreja uz Tet būs pakāpeniska, un no klientiem neprasīs veikt papildu darbības – tā notiks automātiski.

Sākotnēji jaunais nosaukums un zīmols ienāks uzņēmuma saziņā, ierastajos Wi-Fi tīklos un veikalu noformējumā. Wi-Fi iegūs jaunu nosaukumu 2. aprīlī. Pakāpeniski visu aprīli jauno Tet izskatu un vārdu iegūs arī Lattelecom veikali – jau pirmajā nedēļā uz Tet pāries veikali Rīgā (t/p Alfa un Akropole), kā arī Liepājā, Cēsīs un Jēkabpilī.  Savukārt aprīļa izskaņā pie lietotājiem nonāks jaunā Tet mājaslapa. Tāpat jau šogad klienti varēs Tet lietotnē vai pašapkalpošanās portālā pieteikt sev vēlamo meistara vizītes laiku, saņemt atgādinājumu par vizīti un sekot līdzi aktuālajai informāciju par meistara tuvošanos – līdzīgi kā esam pieraduši redzēt taksometru aplikācijās.

“Paldies Lattelecom, ar ko kopā esam izauguši līdz šī brīža sasniegumiem. Tieši Lattelecom ir devis daudz iemeslu lepoties Latvijas un pasaules mērogā – mums ir viens no ātrākajiem optiskajiem internetiem Eiropā, modernākā televīzija un Baltijā drošākais datu centrs. Mūsu Anete ir pirmsākums latviešu valodā runājošiem klientu atbalsta čatbotiem. Tet paņems labāko no Lattelecom un radīs jaunus tehnoloģiskus risinājumus cilvēku ikdienas vajadzībām. Pārejas uz Tet pamatā ir biznesa stratēģija turpmākiem trim gadiem un vērienīga digitālā transformācija, kur strādāsim pie ārējo un iekšējo procesu pilnveides, kā arī iesaistīsim klientus, lai piedāvātu arvien ātrākus un ērtākus pakalpojumus,” uzsver Lattelecom valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis.

Klientiem pāreja būs vienkārša

Ierastie klientu numuri, uzņēmuma norēķinu konti, pakalpojumu nosacījumi un līdzšinējie rēķinu saņemšanas un apmaksas datumi paliks nemainīgi. Vienīgais, kas klientam jādara – veicot bankā maksājumu, kā saņēmējs jānorāda jaunais SIA Tet. Tomēr pirmajos pāris mēnešos maksājums nonāks pareizajam adresātam arī tad, ja klientam maiņu veikt būs aizmirsies. Tāpat arī jauns izskats būs pakalpojumu pārskatam – jaunajā Tet vizuālajā identitātē. Turpmāk klienti saziņā visos kanālos saskarsies ar Tet – kā čatbotā un e-pastos, tā arī zvanu centrā. Aprīļa izskaņā būs pieejama jaunā Tet mājaslapa, kā izstrādē un testēšanā jau šobrīd iesaistījušies vairāk nekā 1100 cilvēki, kuru lietotāju pieredze ņemta vērā mājaslapas izstrādē. Ņemot vērā, ka lielākā daļa mājaslapas apmeklētāju to lieto mobilajās ierīcēs, jaunā mājaslapa veidota, vispirms domājot par tās lietojamību mobilajos ekrānos (“mobile first”).

Jauns nosaukums arī Wi-Fi tīkliem

Lattelecom nodrošina plašu bezmaksas Wi-Fi tīklu gan publiski pieejamās vietās, gan skolās. Bezmaksas Wi-Fi punkti šobrīd pieejami gandrīz 4600 vietās Latvijā, no kurām vairāk nekā 900 uzstādīti izglītības iestādēs visā Latvijā. Ierastie Wi-Fi tīkli 2. aprīlī jau būs atrodami ar citu vārdu – Tet-free, Tet-skola un Tet_plus. Tos lietojot pirmo reizi, būs nepieciešams savā ierīcē nomainīt tīklu, un Tet_plus (līdzšinējā Lattelecom_plus) lietotājiem – vienreizēji ievadīt paroli.

Digitālā transformācija līdz 2021. gadam

Šogad Tet uzsācis vērienīgu digitālās transformācijas projektu, kas tiks īstenots, izmantojot agile pieeju. Projektā paredzēta IT sistēmu maiņa un daudzu procesu pārskatīšana, lai klientiem sniegtu pakalpojumus ātri un ērti. Tuvākajos gados iekšējo un ārējo procesu digitālajā transformācijā plānots ieguldīt 12 miljonus eiro. Rezultātā tiks uzlabota klientu pieredze dažādos servisa kanālos, klientu apkalpošanā vairāk iesaistīti čatboti un radīti arvien jauni mākslīgā intelekta risinājumi datu analītikā.

Piemēram, uzlabojot procesus un IT sistēmas, plānots ieviest risinājumu, kas ļaus identificēt un novērst problēmas tīklā vai Wi-Fi rūterī, pirms vēl tās iestājušās un klients tās ir pamanījis. Digitālā transformācija ļaus daudz ērtāk un vienkāršāk saņemt pakalpojumus digitālajā ē – vienkārši un ātri atrast savai vajadzībai piemērotu risinājumu, to pieteikt un saņemt minimālā termiņā, lielāko darbu paveicot automatizētām sistēmām, kas izslēdz cilvēcīgas kļūdas faktoru un ļauj risinājumu ieviest daudz ātrāk. Savukārt, attīstot automatizētas un personificētas komunikācijas rīkus, klienti varēs ātrāk un vienkāršāk saņemt precīzu nepieciešamo informāciju, samazinot konsultācijas ilgumu pat sešas reizes – piecas minūtes līdzšinējo 20-30 minūšu vietā.

Ambīcija – jaunie risinājumi un eksporta tirgus kāpināšana

Jaunajā biznesa stratēģijā balstītā nosaukuma un zīmola maiņa ir nākamais loģiskais attīstības solis. Lattelecom jau sen izvērsies ārpus telekomunikācijas jomas un arvien mazāku nozīmi ieņem kādreizējais biznesa pamats – balss pakalpojumi, dodot vietu dažādiem jaunajiem risinājumiem – sākot no interneta, televīzijas un saviem kanāliem līdz Tet elektrībai, gudrajai mājai, datu centra risinājumiem utt. Arī Latvijas sabiedrība arvien vairāk pāriet uz digitālo vidi – pērn Lattelecom digitāli apkalpoto klientu īpatsvars audzis teju divkārt – no 27% līdz 46%, un uzņēmumam jāmainās tiem līdzi – gan savos procesos, gan sniegtajos pakalpojumos.  Cilvēkiem ērti un vienkārši lietojami produkti un pakalpojumi tiks attīstīti biznesa stratēģijā definētajās trīs ekosistēmās – Māja, Darbs, Dati.

Lattelecom pārliecinoši iezīmējis savu vietu eksporta tirgos, kuru ienākumi veido desmito daļu no uzņēmuma apgrozījuma. Piemēram, 70% no uzņēmuma datu centra biznesa sastāda eksports, un Ukrainā Lattelecom ir starp trim lielākajiem mākoņpakalpojumu nodrošinātājiem. Veiksmīgā eksporta pieredze Baltijas valstīs, Ziemeļeiropā un Austrumeiropā ļaus Tet pilnvērtīgi attīstīt eksporta potenciālu.

Vairāk informācijas par Tet: atbildes.tet.lv.

Ielādēt vairāk rakstus
Load More By Jānis Alksnis
Load More In Tehnoloģijas
Komentāri ir slēgti

Iesakām izlasīt šādus rakstus

Latvijā izsniegtās e-receptes būs iespējams izmantot ārvalstīs

latvija uzsākusi pārrobežu e-recepšu datu apmaiņu ar noteiktām dalībvalstīm, lai nodrošinā…