Sākums Tehnoloģijas Uzsāk Latvijā tapuša govtech risinājuma eksportu Baltijā

Uzsāk Latvijā tapuša govtech risinājuma eksportu Baltijā

2 minūtes lasīšanai
mobillytx

Šauļu pašvaldība iegādājusies Latvijas tehnoloģiju uzņēmuma MobillyTX govtech izstrādāto publiskās pārvaldes risinājumu. “Šis ir pirmais solis ceļā uz to, lai šis govtech risinājums kļūtu par starptautiski zināmu Latvijas eksportpreci,” pauž Valdis Bergs, MobillyTX valdes priekšsēdētājs.

MobillyTX kopā ar sadarbības partneri SIA ZZdats ir noslēguši līgumu ar Šauļu pašvaldību par iedzīvotāju un pakalpojumu reģistra informācijas izstrādi un uzturēšanu. MobillyTX uzdevums būs radīt subsīdiju uzskaites un datu pārvaldes sistēmu, kā arī rūpēties par tās uzturēšanu. Šīs ir Latvijā pirmais govtech risinājuma eksports uz ārzemēm.

“Šobrīd strādājam pie specifikācijām lietojumprogrammai mobilajām ierīcēm, kas Šauļu pilsētas iedzīvotājiem piedāvās daudzveidīgus risinājumus, kuri atvieglos ikdienas dzīvi, padarot vairāku pakalpojumu saņemšanu ātrāku un ērtāku, kā arī nodrošinās subsīdiju un lojalitātes programmu izmantošanu,” uzsver MobillyTX valdes priekšsēdētājs Valdis Bergs.

Latvijā minēto risinājumu daļēji vai pilnībā šobrīd jau izmanto Jelgavas, Ogres un Liepājas pašvaldības, lai centralizēti un efektīvi pārvaldītu, kā arī neatkarīgi auditētu datus par personām, kas saņem dažādus pašvaldību piešķirtos pabalstus, subsīdijas un atvieglojumus.

Kopš MobillyTX 2013. gadā ķērās pie pirmās paaudzes risinājuma izstrādes, lai digitalizētu naudas apriti par subsidētajiem braucieniem sabiedriskajā transportā Jelgavā, ir būtiski pilnveidota. Šodien to var pielāgot ikvienam pabalsta maksājumam praktiski jebkurā nozarē – lauksaimniecībā, veselības aprūpē, izglītībā, transportā. Izstrādātā sistēma būs atbalsts arī Šauļu pašvaldības budžeta pārvaldei. Sistēma “zina”, kam un kādi pabalsti pienākas un piešķir atlaides katram konkrētajam cilvēkam, nevis aptuvenam pabalstu saņēmēju skaitam, kā tas šobrīd ir, piemēram, skolēnu ēdināšanā. Pašvaldība šādi var ietaupīt līdz pat 30% no esošā budžeta, šo atlikumu novirzot citām pašvaldības vajadzībām.

Tāpat MobillyTX uzsākuši sarunas, lai šo risinājumu eksportētu uz Skandināvijas valstu un Vācijas tirgiem.

Ielādēt vairāk rakstus
Load More By Jānis Alksnis
Load More In Tehnoloģijas
Komentāri ir slēgti

Iesakām izlasīt šādus rakstus

Latvijā izsniegtās e-receptes būs iespējams izmantot ārvalstīs

latvija uzsākusi pārrobežu e-recepšu datu apmaiņu ar noteiktām dalībvalstīm, lai nodrošinā…