Sākums Tehnoloģijas Elektroniski lasāms jaunākais startup žurnāls Baltic Startup Mag 2019

Elektroniski lasāms jaunākais startup žurnāls Baltic Startup Mag 2019

3 minūtes lasīšanai
baltic startup mag 2019 1068x689

Kopš aprīļa sākuma ikviens interesents var elektroniski skatīt un lasīt jaunāko jaunuzņēmumu jeb startup videi veltīto žurnālu Baltic Startup Mag 2019, ko veidojis informācijas tehnoloģiju (IT) uzņēmums Accenture sadarbībā ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru (LIAA).

Žurnāls ir lasāms: bit.ly/StartupMag

Žurnālā ir lasāmas vairākas intervijas ar veiksmīgiem Baltijas startup uzņēmējiem – Giraffe360 (Latvija), Bolt (Igaunija), CityBee un Eddy Travels (Lietuva). Uzzini, kurš Baltijas startup uzņēmējs ASV iznēsāja virtuļus, bet savā valstī ieņem izpilddirektora pozīciju! Tāpat noskaidro, kā startup uzņēmēji raksturo savu dzīvesstilu, kāda ir vidēja summa, lai Baltijā varētu dzīvot startup uzņēmēja cienīgu dzīvesveidu, un atrodi atbildi uz jautājumu – dzīvojam vai nedzīvojam Silīcija ielejas burbulī.

“Pagājušais gads Baltijas startup uzņēmumiem bija dinamisks un veiksmīgs. Turklāt ir jāturpina aktīvs darbs pie vairākām būtiskām lietām, lai palielinātu ārvalstu talantu īpatsvaru Latvijā un padarītu valsts atbalsta mehānismus pieejamākus plašākam jaunuzņēmumu lokam,” skaidro LIAA Jaunuzņēmumu atbalsta nodaļas vadītāja Olga Barreta-Gonsālvisa. Žurnāla intervijā viņa plašāk sniedz ieskatu par iespējām, nākotnes plāniem un atbalstu, ko jaunuzņēmumi var gūt Latvijā.

“Lielās kompānijas meklē sadarbības veidus ar startup uzņēmumiem, īpaši priecē pēdējo pāris gadu laikā panāktais progress, lai varam palielināt inovāciju lomu un nozīmi, jo tikai kopā mēs spējam panākt biznesa vides transformāciju, veidot startup nāciju, lai Latvijas un Baltijas vārds izskan daudz plašāk,” atzīmē Accenture Inovāciju vadītājs Kristaps Banga.

Žurnālā ir ietverts raksts par VEF kvartāla attīstību, kas ir kļuvis par jauno Rīgas tehnoloģiju un uzņēmējdarbības centru. Apskatīta VEF vēsture – sākot no miniatūrā fotoaparāta Minox ražošanas līdz mūsdienām, kad vairāki  Latvijas vadošie tehnoloģiju uzņēmumi kopā ar nekustamo īpašumu attīstītājiem un kultūras centru apvienojuši spēkus, lai izveidotu inovatīvu vidi – vietu, kur strādāt, dzīvot un atpūsties, un radīt cilvēkiem, kurus aizrauj tehnoloģijas un inovāciju spēks.

Savukārt, ar ko jārēķinās, strādājot ar latviešiem, igauņiem un lietuviešiem, žurnālā savus novērojumus sniedzis Eiropas vadošais B2B akcelerācijas uzņēmuma Startup Wise Guys vadītājs Kristobals Alonso (Cristobal Alonso). Plašāk apskatītas FinTech un DeepTech tēmas un sadarbības iespējas ar bankām. Akcents veltīts IT nozares tendencēm, kas biznesu visvairāk ietekmēs 2019.gadā.

Baltic Startup Mag 2019 atspoguļoti dati par Igauniju un Latviju no likumdošanas un nodokļu politikas skatu punkta, kas ir jāņem vērā, strādājot Baltijas valstīs, kā arī norādīts Baltijas startup uzņēmumu kopējais piesaistīto investīciju apmērs un Latvijas jaunuzņēmumu sadalījums pēc darbības sfērām. Žurnālā apkopots arī Baltijas Startup VISA salīdzinājums.

Žurnāls pirmo reizi tika prezentēts Baltijas jaunuzņēmumu ekosistēmas atbalsta pasākumā TechChill, kur tas bija pieejams Accenture lasītavā, bet šobrīd žurnāls ir publicēts arī elektroniskā versijā. Savu ieguldījumu žurnāla saturā sniedza labākie Latvijas startup un tehnoloģiju jomas žurnālisti Anda Asere, Juris Kaža un Ieva Treija. Drukātā formātā žurnālu ir paredzēts izplatīt starptautiskos un lokālos pasākumos.

Ielādēt vairāk rakstus
Load More By Jānis Alksnis
Load More In Tehnoloģijas
Komentāri ir slēgti

Iesakām izlasīt šādus rakstus

MikroTik un Tet nodrošinās zinātniekiem 400 gigabitu savienojumu cīņai

Latvijas tehnoloģiju inovāciju uzņēmumi MikroTik un Tet izveidojuši jaunus lieljaudas…