Sākums Tehnoloģijas Latvijas startaps ‘Fiqsy’ sāk elektrisko skrejriteņu nomas pakalpojumu

Latvijas startaps ‘Fiqsy’ sāk elektrisko skrejriteņu nomas pakalpojumu

1 minūtes lasīšanai
fiqsy

Latvijas jaunuzņēmums “Fiqsy” sāk piedāvāt elektrisko skrejriteņu koplietošanas pakalpojumu. 350 skrejriteņi būs pieejami Rīgas centrā uzņēmumu darbinieku, tūristu un ikviena cilvēka lietošanai. Sākotnējā posmā darbības zona būs Rīgas centrs, Jaunās Teikas rajons un tuvējā Pārdaugava. Precīzu atļauto braukšanas zonu norādīs lietotne.

Cilvēks ielādē aplikāciju, pievieno maksājumu karti (tas jāizdara tikai pirmo reizi), atrod aplikācijā tuvāko skrejriteni, noskanē QR kodu, paņem, aizbrauc un novieto jebkurā piemērotā vietā,” uzņēmuma piedāvāto risinājumu raksturo tā pārstāvji.

“Mēs redzam, ka “Fiqsy” var palīdzēt darīt dzīvi brīvāku un ērtāku dažādām auditorijām – gan uzņēmumu darbiniekiem, kuriem viss jāpaspēj, gan tūristiem, kuri grib redzēt vairāk Rīgas, gan ikvienam cilvēkam, kuram patīk pārvietošanās brīvība un iespēja darīt lietas gudrāk,” norāda uzņēmuma izveidotājs un vadītājs Māris Avotiņš.

Svarīgi, kā norāda kompānijā, ka to nav jāiegādājas, bet var lietot tik daudz un tur, kur tiešām nepieciešams, maksājot tikai par braukšanas laiku. “Tā ir pasaulē augošā koplietošanas jeb sharing economy tendence, kad tev nav jāpieder lietām, ko tu lieto,” uzskata uzņēmuma pārstāvji.

Latvijā elektriskais skrejritenis tiek klasificēts kā tūrisma un atpūtas inventārs, tādēļ tas var pārvietoties gan pa ietvi, gan pa velosipēdu celiņiem. Sākuma posmā “Fiqsy” ierobežos skrejriteņu ātrumu līdz 15 km/h, lai visi kustības dalībnieki labāk sarod viens ar otru.

“Fiqsy” ir Latvijas jaunuzņēmums, kuru izveidojis bijušais baņķieris Māris Avotiņš ar partneriem.

Ielādēt vairāk rakstus
Load More By Jānis Alksnis
Load More In Tehnoloģijas
Komentāri ir slēgti

Iesakām izlasīt šādus rakstus

MikroTik un Tet nodrošinās zinātniekiem 400 gigabitu savienojumu cīņai

Latvijas tehnoloģiju inovāciju uzņēmumi MikroTik un Tet izveidojuši jaunus lieljaudas…