Sākums Tehnoloģijas Internetā nonākusi datubāze ar 420 miljonu “Facebook” lietotāju telefona numuriem

Internetā nonākusi datubāze ar 420 miljonu “Facebook” lietotāju telefona numuriem

1 minūtes lasīšanai
12531730t1h343b

Internetā nonākusi datubāze ar vairāku simtu miljonu sociālā tīkla “” lietotāju telefona numuriem. Sociālā tīkla pārstāvji iepriekš atzinuši, ka draugu meklēšanas funkcija, izmantojot telefona numuru tika izmantota, lai nelikumīgi ievāktu personas datu informāciju.

Kā vēsta vairāki ārvalstu mediji, internetā plašai pieejamībai tika atrasta datu ar gandrīz 420 miljoniem “Facebook” lietotāju telefona numuriem. Telefona numuri tika iegūti, pateicoties draugu meklēšanas funkcijai, izmantojot telefona numuru. “Facebook” pārstāvji norādījuši, ka šajā gadījumā tiek runāts par novecojušu informāciju.

Šie dati, visticamāk, iegūti vēl pirms 2018. gada, kad tika atslēgta iespēja meklēt draugus pēc viņu telefona numura. “Facebook” pārstāvji uzsvēra, ka nav nekādas informācijas par to, ka būtu uzlauzti kādu lietotāju konti.

Pagaidām nav zināms, kurš un ar kādu mērķi ir apkopojis telefona numurus un tos ievietojis internetā. Tiek norādīts, ka datubāzē ir pieejami 133 miljonu lietotāju numuri no , 13 miljoni no Lielbritānijas, 50 miljoni no Vjetnamas. Atsevišķos gadījumos ir zināma arī par lietotāja vārdiem, kā arī dzimumu.

Ielādēt vairāk rakstus
Load More By Jānis Alksnis
Load More In Tehnoloģijas
Komentāri ir slēgti

Iesakām izlasīt šādus rakstus

Latvijā izsniegtās e-receptes būs iespējams izmantot ārvalstīs

latvija uzsākusi pārrobežu e-recepšu datu apmaiņu ar noteiktām dalībvalstīm, lai nodrošinā…