Sākums Tehnoloģijas 80 sievietēm ir iespēja saņemt stipendiju IT mācībām

80 sievietēm ir iespēja saņemt stipendiju IT mācībām

2 minūtes lasīšanai
RigaTechGirls

Nevalstiskā organizācija Riga TechGirls kopā ar informāciju tehnoloģiju () uzņēmumu septembrī atklāj stipendiju programmu She Goes Tech, lai 80 sievietēm sniegtu iespēju apgūt nepieciešamās prasmes karjeras uzsākšanai IT nozarē.

IT mācību laikā 80 Accenture nodrošināto stipendiju ieguvējām būs iespēja Riga Techgirls vadībā apgūt tādas programmēšanas valodas kā Java, JavaScript un Scala. Mācības notiks divus mēnešus, 3–4 reizes nedēļā, pārsvarā vakaros un brīvdienās, iekļaujot meistarklases ar nozares speciālistiem.

Eiropas Savienībā () IT nozarē strādā 17% sieviešu, liecina jaunākie Eiropas Digitālās ekonomikas un sabiedrības indeksa (DESI) dati. Latvijā situācija ir nedaudz labāka – nozarē strādā aptuveni 25% sieviešu. Tāpat ir spējusi palielināt kopējo informācijas un komunikācijas (IKT) tehnoloģiju speciālistu skaitu. Iepriekš publicētie DESI dati atklāja, ka Latvijā IKT speciālistu skaits veidoja 2,2% no visiem strādājošajiem, kas bija ievērojami zem ES vidējā līmeņa, bet šā gada nule publicētais ziņojums apliecina valsts progresu – Latvijā IKT speciālistu skaits veido 3,4% no visiem strādājošajiem (9. vieta 28 valstu vidū), kas ir virs ES vidējā līmeņa.

“Nozarē ir būtiska dažādība, lai tajā strādātu gan vīrieši, gan sievietes, tādējādi varam palielināt arī kopējo IKT speciālistu skaitu. Esmu novērojusi, ka tad, ja izstrādātāju komandā ir vīrieši un sievietes, ir iespējams radīt produktus un servisus, kas ir piemēroti visai sabiedrībai. Sievietēm IT nozarē ir līdzvērtīgas iespējas, jo var labi nopelnīt un ir pieejams elastīgs darba laiks, lai profesionālos pienākumus savienotu ar personīgo dzīvi. Lai aizvien vairāk sieviešu apsvē un sāktu karjeru IT nozarē, kopā ar partneriem izveidojām apmācību programmu She Goes Tech,” skaidro Riga TechGirls līdzradītāja un vairāku jaunuzņēmumu izveidotāja Anna Andersone.

“Ekonomika un grāmatvedība sabiedrībā tiek uzskatīta par meitenēm piemērotām profesijām, un studentu vidū meitenes ir vairākumā, taču IT nozarē meiteņu īpatsvars ir aptuveni 25%. Savukārt realitātē prakse liecina, ka grāmatvežiem un programmētājiem ir nepieciešamas līdzīgas prasmes un zināšanas. Mūsu pieredze liecina, ka aizvien vairāk cilvēku vēlas mainīt savu karjeru un iemācīties IT prasmes, tāpēc pēc Riga TechGirls mācībām sievietes varēs pieteikties Accenture rīkotajās IT mācībās un praksē šis blogscamp, lai 1–4 nedēļu laikā apgūtu IT pamatzināšanas un iemaņas karjeras sākšanai,” norāda Accenture vadītājs Latvijā Maksims Jegorovs.

Pieteikšanās programmai She Goes Tech ir sākusies un ilgs līdz 1.oktobrim. Lai pieteiktos mācībām, ir nepieciešama interese un vēlme sākt karjeru IT nozarē, analītiskā domāšana un angļu valodas zināšanas.

Ielādēt vairāk rakstus
Load More By Jānis Alksnis
Load More In Tehnoloģijas
Komentāri ir slēgti

Iesakām izlasīt šādus rakstus

Latvijā izsniegtās e-receptes būs iespējams izmantot ārvalstīs

latvija uzsākusi pārrobežu e-recepšu datu apmaiņu ar noteiktām dalībvalstīm, lai nodrošinā…