Sākums Jaunumi IT drošības konferences „Kiberšahs 2019” tiešraide

IT drošības konferences „Kiberšahs 2019” tiešraide

2 minūtes lasīšanai
kibersahs2019 web 3x lv

Nākamajās divās dienās, 2. un 3. oktobrī, viesnīcā Raddisson Blu Latvija norisināsies IT drošības konference “Kiberšahs 2019”, kuru rīko CERT.LV un ISACA Latvijas nodaļa sadarbībā ar dots. un starptautiskā Kiberdrošības mēneša ietvaros. Par Kiberdrošības mēnesi Eiropā jau kopš 2012.gada tiek uzskatīts oktobris un tajā ar dažādām aktivitātēm un iniciatīvām šogad piedalīsies vairāk kā 30 Eiropas valstis. Latvijā, konferencē “Kiberšahs 2019”, šogad plašāk tiks apskatītas tādas tēmas kā sociālā inženierija un kiberoperācijas – no politiskā, tehniskā un drošības aspekta, kā arī tiks apspriestas jaunākās kiberdrošības tendences un tehnoloģijas.

Arī šogad pasākuma organizatori parūpējušies, lai ikvienam interesentam, kurš konferenci nevarēs apmeklēt klātienē, būtu iespēja tai sekot līdzi arī tiešraidē: straume.lmt.lv, www.cert.lv vai facebook.com/certlv/. Apliecinājumu par konferences apmeklējumu šogad gan saņems tikai klātienes dalībnieki.

Konferencē uzstāsies kiberdrošības eksperti no Amerikas Savienotajām Valstīm, Apvienotajiem Arābu Emirātiem, Austrijas, Igaunijas, Izraēlas, Latvijas, Lielbritānijas, Nīderlandes, Slovākija, Somija, Šveices un Vācijas. Tik plašs ārzemju kiberdrošības ekspertu loks, kas kāps uz skatuves, konferences vēsturē būs pirmo reizi.

Abās konferences dienās tās dalībnieki varēs pieteikties un šķetināt arī “Kiber-izlaušanās spēles” (Cyber Escape Room) uzdevumus, kurus izstrādājis PricewaterhouseCoopers. Spēle piedāvās tās dalībniekiem iejusties hakeru ādā un mēģināt savās rokās iegūt vērtīgu komerciālu matemātisku formulu. Uzdevumi un misija dalībniekiem labāk palīdzēs izprast interneta lietotāju, līdz ar to arī savus – vājos puktus un ieradumus, ko vajadzētu mainīt. Pieteikšanās forma pieejama šeit.

Pirmo reizi konferences vēsturē CERT.LV rīkos arī „Capture the Flag (Jeopardy-style)” – gan individuāli, gan komandās līdz 3 cilvēkiem. „Capture the Flag” ir īpašas kiberdrošības sacensības, kas radītas, lai aicinātu spēles dalībniekus stāties pretī dažādiem kiberdrošības izaicinājumiem tādās kategorijās kā, piemēram, kriptogrāfija, tīkla analīze, kriminālistika, binārais kods un citas. Reģistrācija un sacensību sākums paredzēts konferences pirmajā dienā – 2.oktobrī no plks. 10:00, sacensības ilgs līdz nākamās dienas plks.15:00. Piedalīties varēs arī attālināti. Pateicoties uzņēmuma SIA “Cyber Circle” atbalstam un iniciatīvai, sacensību uzvarētājiem būs iespēja tikt arī pie vērtīgām balvām konferences noslēgumā. Reģistrēties sacensībām varēs šeit: https://ctf.cyberchess.lv/

Ielādēt vairāk rakstus
Load More By Jānis Alksnis
Load More In Jaunumi
Komentāri ir slēgti

Iesakām izlasīt šādus rakstus

Latvijā izsniegtās e-receptes būs iespējams izmantot ārvalstīs

latvija uzsākusi pārrobežu e-recepšu datu apmaiņu ar noteiktām dalībvalstīm, lai nodrošinā…