Sākums Jaunumi “Swedbank” internetbankā ieviesusi zibmaksājumus

“Swedbank” internetbankā ieviesusi zibmaksājumus

1 minūtes lasīšanai

Ja līdz šim “Swedbank” klienti internetbankā varēja veikt ļoti ātrus, pēc būtības zibenīgus norēķinus starp “Swedbank” kontiem, tad tagad arī uz citām Latvijas bankām, kuras pievienojušās SEPA zibmaksājumu sistēmai, notiks nekavējoties. Šobrīd tās ir “SEB banka” un banka “

Zibmaksājumi klientiem internetbankā būs pieejami līdz ar jaunās maksājumu formas ieviešanu. Lai to izmantotu, klientam internetbankas maksājumu sadaļā jādodas uz izvēlni “Jauns maksājums”. Šajā gadījumā jebkurš pārskaitījums līdz 15 000 eiro uz “SEB ” vai bankas “Citadele” kontu pēc noklusējuma tiks veikts kā zibmaksājums. Ir iecerēts, ka drīzā nākotnē būs iespējams veikt zibmaksājumus arī uz ārvalstīm.

Līdz šim zibmaksājumi bija pieejami “Swedbank” mobilās lietotājiem – gan privātpersonām, gan uzņēmumiem.

Savukārt zibmaksājumu saņemšana no citām Eiropas bankām, kuras ir SEPA zibmaksājumu dalībnieces, “Swedbank” klientiem bija pieejama jau iepriekš.

Jau vēstīts, ka Latvijas Banka 2017.gada 28.augustā ieviesa zibmaksājumus. 2019.gada pirmajā pusgadā Latvijas Bankas izveidotajā un uzturētajā zibmaksājumu infrastruktūrā tika apstrādāti 2,6 miljoni zibmaksājumu 477,2 miljonu eiro apmērā.

Ielādēt vairāk rakstus
Load More By Jānis Alksnis
Load More In Jaunumi
Komentāri ir slēgti

Iesakām izlasīt šādus rakstus

Latvijā izsniegtās e-receptes būs iespējams izmantot ārvalstīs

latvija uzsākusi pārrobežu e-recepšu datu apmaiņu ar noteiktām dalībvalstīm, lai nodrošinā…