Sākums Jaunumi Windows 2008 server drīz beigsies ražotāja atbalsts

Windows 2008 server drīz beigsies ražotāja atbalsts

2 minūtes lasīšanai
server2008r2

ir paziņojis, ka sākot ar 2020. gada 14. janvāri pārtrauc Server 2008/2008R2 oficiālo atbalstu. Ja jūsu orgazinācija šo operētājsistēmu vairs neizmanto vai – jums vispār nav serveru un izmantojat mākoņpakalpojumus, tad, apsveicam – jums šī ziņa neko nenozīmē un tālāk varat nelasīt. 

Ja piederat pie cilvēkiem, kas ir speciālisti savā nozarē, bet īsti neinteresējas, kas notiek ar jūsu datorprogrammām, kamēr vien tās turpina darboties, tad šis būtu īstais brīdis ielūkoties sava servera “Properties” sadaļā vai apjautāties savam IT speciālistam – kādu servera operētājsistēmu mēs izmantojam? Ja atbilde ir 2008, 2008R2 vai kas vēl vecāks, tad ir pēdējais brīdis ļoti nopietni izvērtēt, ko iesākt tālāk.

Diezgan izplatīta lietotāju reakcija uz paziņojumiem par dažādu sistēmu uzturēšanas pārtraukšanu ir to ignorēšana. Protams, dienā, kad uzturēšana tiek pārtraukta, visbiežāk nepārstāj darboties. Uzturēšanas pārtraukšana faktiski nozīmē tikai to, ka ražotājs pārstāj rūpēties par to, lai sistēma pareizi darbotos kopā ar visdažādākajām citām sistēmām un programmām, kas nemitīgi tiek atjaunotas un mainītas.

Uzturētām sistēmām šādas mijiedarbības radītās problēmas tiek meklētas un savlaicīgi novērstas, savukārt uzturēšanas pārtraukšana nozīmē, ka neviens vairs par šādu problēmu rašanos un labošanu nerūpēsies. Arī pārējie programmatūras ražotāji parasti negarantē normālu programmu darbību kopā ar novecojušu operētājsistēmu.

Iespējams, ka sistēma, kuras uzturēšana ir pārtraukta, darbosies vēl ilgi, tomēr ir skaidrs, ka agri vai vēlu radīsies lielākas vai mazākas problēmas, kuras atrisināt varēs tikai nomainot sistēmu. Turpinot darbu ar sistēmu, kas vairs netiek uzturēta, uzņēmumam ir jābūt gatavam, ka tās darbībai kritiska var rasties jebkurā brīdī. Attiecīgi uzņēmējam ir jāizvērtē riski, kādus radītu sistēmas darbības pātraukums.

Ielādēt vairāk rakstus
Load More By Jānis Alksnis
Load More In Jaunumi
Komentāri ir slēgti

Iesakām izlasīt šādus rakstus

Latvijā izsniegtās e-receptes būs iespējams izmantot ārvalstīs

latvija uzsākusi pārrobežu e-recepšu datu apmaiņu ar noteiktām dalībvalstīm, lai nodrošinā…