Sākums Jaunumi Luminor sadarbībā ar Nordigen automatizē kredītu izskatīšanas procesu

Luminor sadarbībā ar Nordigen automatizē kredītu izskatīšanas procesu

2 minūtes lasīšanai
luminor

, turpinot savu procesu automatizāciju, izvērš sadarbību ar Nordigen. Šīs sadarbības ietvaros izstrādātie risinājumi ļaus būtiski optimizēt kreditēšanas izvērtēšanas procesu. Automātiski analizējot konta izrakstus, tiks samazināts laiks, kas nepieciešams, lai izvērtētu privātpersonas kreditēšanas pieteikumu.

Luminor sadarbībā ar Nordigen ieviesta automātiska kontu pārskatu analīze, līdz ar to banka spēs pieņemt ātrākus lēmumus par kredīta piešķiršanu. Pēdējā pusgada laikā Luminor saņēma vairāk nekā 55 000 dažādus finansējuma pieteikumus Baltijā, no kuriem piektajai daļai bija nepieciešama konta izrakstu analīze. Procesa automatizācija attiecas uz visiem bankas izsniegtā finansējuma veidiem, kuros tiek vērtēts klienta konta izraksts – patēriņa, hipotekārajiem, kredītkartes kredītiem.

“Luminor, sekojot tehnoloģiju tirgus tendencēm un jauninājumiem, priecājas apvienot savus spēkus ar Nordigen – vienu no ātrāk augošajiem FinTech uzņēmumiem reģionā. Mūsdienu klientu vēlme ir saņemt kvalitatīvu un ātru servisu. Pieprasījums pēc dažādiem finansējuma risinājumiem pieaug, tāpēc arvien ātrāka aizdevuma lēmuma pieņemšana ir būtiska mūsu klientiem. Ar Nordigen atbalstu, būsim efektivizējuši šo procesu, kļūstot par vienu no ātrākajiem lēmuma pieņēmējiem finansējuma izsniegšanā privātpersonām,” saka Mārtiņš Slišāns, Luminor privātpersonu kreditēšanas produktu vadītājs Baltijā.

Luminor izmantos Nordigen darījumu klasificēšanas visās Baltijas valstīs, šādi bankai veidojot vienotu analītikas procesu. Automatizētais process samazinās cilvēciskās kļūdas, piemēram, potenciāli negatīvo pazīmju nepamanīšanu, izvērtējot klientu kredītspēju – bieži ņemti , aizraušanās ar azartspēlēm u.c. sniegs iespēju pieņemt precīzākus un ātrākus lēmumus par kredīta piešķiršanu.

“Iespēja strādāt ar Luminor mums ir ļoti nozīmīga – tas, ka mūsu risinājumus izmanto nozares vadošie profesionāļi, ļoti iepriecina. Esam priecīgi atbalstīt Luminor mērķi kļūt par vadošo neatkarīgo finanšu pakalpojumu sniedzēju Baltijā,” saka Rolands Mesters, Nordigen līdzdibinātājs un valdes loceklis.

Ielādēt vairāk rakstus
Load More By Jānis Alksnis
Load More In Jaunumi
Komentāri ir slēgti

Iesakām izlasīt šādus rakstus

Latvijā izsniegtās e-receptes būs iespējams izmantot ārvalstīs

latvija uzsākusi pārrobežu e-recepšu datu apmaiņu ar noteiktām dalībvalstīm, lai nodrošinā…