Sākums Jaunumi BITE šogad palielinājusi tīkla jaudu reģionos par 83%

BITE šogad palielinājusi tīkla jaudu reģionos par 83%

2 minūtes lasīšanai

Ņemot vērā pieaugošo mobilo ierīču skaitu un datu patēriņu reģionos, mobilo sakaru operators BITE šī gada deviņos mēnešos ir palielinājis tīkla jaudu Latvijas reģionos par 83%, ieguldot teju 2,5 miljonus eiro. Darbu pie tīkla jaudas stiprināšanas reģionos plānots turpināt arī līdz gada beigām. Savukārt investīcijas kopējā BITES tīkla infrastruktūras attīstībā līdz šī gada beigām sasniegs 10 miljonus eiro, un kopējā tīkla jauda tiks stiprināta par 53%.

Šī gada deviņos mēnešos BITE ir uzstādījusi 16 jaunas Latvijas reģionos, piemēram,  Madonas, Ogres, Preiļu, Carnikavas, Sējas un citos novados. Savukārt  237 no jau esošajām bāzes stacijām reģionos ir papildinātas ar 4G+ tehnoloģiju. Lielākā daļa no tām atrodas Kurzemē un Zemgalē.

“Pēdējo gadu laikā interneta patēriņa dinamika ir stabili augoša, tāpēc mobilo sakaru operatoriem ir jābūt elastīgiem un jāpielāgojas tirgum, piedāvājot arvien jaudīgāku internetu, kā arī citas papildu priekšrocības. Kā liecina BITES dati, katru gadu datu plūsmas pieaugums ir vērojams ne tikai lielākajās Latvijas pilsētās, bet arī reģionos. Tieši 4G+ palīdz palielināt tīkla kapacitāti, tādējādi nodrošinot ātru un stabilu mobilo internetu vietās, kur tas tiek patērēts arvien vairāk un vairāk,” stāsta BITES radio tīkla plānošanas un optimizācijas nodaļas Aleksandrs Beļajevs.

Plānots, ka līdz 2019. gada beigām kopējā BITES tīklā darbosies 840 bāzes stacijas, no kurām 492 būs aprīkotas ar 4G+ tehnoloģiju.

“Lai arī turpmāk nodrošinātu klientiem pozitīvu mobilo sakaru lietošanas pieredzi, tīkla infrastruktūras attīstība ir nemainīga BITES darba prioritāte. Ja pērn vairāk koncentrējāmies uz bāzes staciju skaita palielināšanu, tad šogad vairāk strādājam pie tīkla jaudas palielināšanas, īpašu uzmanību veltot kā lielo pilsētu, tā arī reģionālajam pārklājumam,” norāda Beļajevs.

Viņš papildina, ka nepieciešamību pēc bāzes staciju jaudas palielināšanas galvenokārt rada mobilo ierīču skaita palielināšanās, kā arī interneta patēriņa pieaugums mobilajās ierīcēs. Piemēram, šī gada pirmajā ceturksnī mobilā interneta patēriņš BITES tīklā Latvijas iedzīvotāju vidū palielinājās par 75%, salīdzinot ar identisku periodu pērn. Visbiežāk tas tiek izmantots video satura straumēšanai, savstarpējo saziņas vietņu izmantošanai, piemēram, “” un “ ”, kā arī brīvā laika pavadīšana gan “sērfojot” internetā, gan spēlējot dažādās mobilajās aplikācijās u.tml.

Šobrīd BITEI kopsummā ir 824 bāzes stacijas, no tām 612 atrodas Latvijas reģionos.

Ielādēt vairāk rakstus
Load More By Jānis Alksnis
Load More In Jaunumi
Komentāri ir slēgti

Iesakām izlasīt šādus rakstus

Latvijā izsniegtās e-receptes būs iespējams izmantot ārvalstīs

latvija uzsākusi pārrobežu e-recepšu datu apmaiņu ar noteiktām dalībvalstīm, lai nodrošinā…