Sākums Jaunumi “ToTok” izmantota lietotāju izspiegošanai

“ToTok” izmantota lietotāju izspiegošanai

1 minūtes lasīšanai
totok

Populāra mobilā “ToTok”, kas izstrādāta Apvienotajos Arābu Emirātos (AAE), ir izņemta no “” un “Google” tiešsaistes tirdzniecības vietām pēc ziņas, ka šī lietotne ir izmantota lietotāju izspiegošanai.

ASV laikraksts “New York Times” sestdien ziņoja, ka šī lietotne devusi AAE valdībai iespēju izsekot cilvēku, kas to instalējuši savā tālrunī, sarunas, pārvietošanos un citas detaļas.

“Apple” paziņoja, ka “ToTok” ir izņemta no šī uzņēmuma veikala “”, kamēr tiek izskatīta šī ziņa. “Google” pavēstīja, ka lietotne ir izņemta no veikala “PlayStore” saistībā ar uzņēmuma “politikas jautājumu”.

“ToTok”, kuru izmantoja miljoniem cilvēku AAE un apkārtējā reģionā, šķietami bija viegls un drošs ceļš īsziņu un video nosūtīšanai valstīs, kur citi šāda veida servisi ir bloķēti.

ASV izlūkdienestu amatpersonas un drošības pētnieks ir noskaidrojuši, ka AAE valdība izmantojusi šo lietotni detalizētai izsekošanai, ziņoja “New York Times”.

Lietotne kļuva populāra, jo tā piedāvāja zvanus un īsziņu sūtīšanu valstīs, kur ir bloķēti tādi servisi kā “Skype” un “WhatsApp”. 

Šogad izlaisto lietotni bija izstrādājis uzņēmums “Breej Holding”, kas saskaņā ar minētā laikraksta ziņu ir saistīts ar Abūdabī bāzētu kiberizlūkošanas un hakerisma firmu “DarkMatter”.

Ielādēt vairāk rakstus
Load More By Jānis Alksnis
Load More In Jaunumi
Komentāri ir slēgti

Iesakām izlasīt šādus rakstus

Latvijā izsniegtās e-receptes būs iespējams izmantot ārvalstīs

latvija uzsākusi pārrobežu e-recepšu datu apmaiņu ar noteiktām dalībvalstīm, lai nodrošinā…