Sākums Jaunumi Pašmāju investoru platforma “Mintos” kļūst par Eiropas tirgus līderi

Pašmāju investoru platforma “Mintos” kļūst par Eiropas tirgus līderi

1 minūtes lasīšanai
Mintos logo

Latvijā radītais finanšu tehnoloģiju jaunuzņēmums “Mintos” 2019. gadu ir noslēdzis kā Eiropas tirgus līderis ar 40% tirgus daļu savstarpējo aizdevumu nozarē, liecina nozares tirgus izpētes kompānijas “Brismo” dati.

Kā informēja uzņēmumā, kopējais investoru veikto ieguldījumu apjoms aizdevumos “Mintos” platformā ir gandrīz trīskāršojies, sasniedzot 4,3 miljardu eiro atzīmi gada nogalē.

“Mintos” reģistrējušies jau vairāk nekā 250 000 individuālo investoru, kuri kopumā procentos nopelnījuši 70 miljonus eiro. Investoru skaits, kas izvēlas “Mintos”, lai veiktu ieguldījumus aizdevumos, šobrīd pieaug par gandrīz 20 000 investoriem katru mēnesi. Šobrīd “Mintos” nodrošina 190 darba vietas četros birojos Eiropā: Rīgā, Berlīnē, Varšavā un Viļņā.

Saskaņā ar “Brismo”, Lielbritānijā vadošās nozares tirgus izpētes kompānijas, datiem, kopējais tiešsaistes savstarpējo aizdevumu apjoms Eiropā pēdējo 12 mēnešu laikā veidoja 6,36 miljardus eiro. “Mintos” ar 2,58 miljardiem eiro finansēto aizdevumu apjomu veido 40%, tādējādi kļūstot par vadošo platformu Eiropas Savienībā.

“Mintos” un līdzdibinātājs Mārtiņš Šulte atklāja, ka līdz šim ir piesaistījis 7 miljonus eiro lielas . Taču uzņēmuma vērtība, balstoties uz salīdzināmiem datiem, šobrīd varētu būt ap 100 miljoniem eiro.

“Mintos” 2020. gadā plāno turpināt ieguldīt produkta attīstībā un noturēt esošo izaugsmes tempu.

Latvijā radītais finanšu tehnoloģiju jaunuzņēmums “Mintos”, kas savu pakalpojumu tirgū pieteica 2015. gadā, ir globāla tiešsaistes platforma ieguldījumiem aizdevumos, kas nodrošina investoriem iespēju ieguldīt aizdevumos, ko izsniedz alternatīvo aizdevumu izsniedzēji no visas pasaules.

Ielādēt vairāk rakstus
Load More By Jānis Alksnis
Load More In Jaunumi
Komentāri ir slēgti

Iesakām izlasīt šādus rakstus

Latvijā izsniegtās e-receptes būs iespējams izmantot ārvalstīs

latvija uzsākusi pārrobežu e-recepšu datu apmaiņu ar noteiktām dalībvalstīm, lai nodrošinā…