Sākums Jaunumi Aicina pieteikties pirmajā sievietēm veltītajā hakatonā Latvijā

Aicina pieteikties pirmajā sievietēm veltītajā hakatonā Latvijā

1 minūtes lasīšanai
RigaTechGirls

Lai veicinātu sieviešu iesaisti darba tirgū un jaunuzņēmumu veidošanā, nevalstiskā organizācija „Riga TechGirls”, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra un tehnoloģiju uzņēmums „Accenture” 6. un 7. martā Rīgā organizēs pirmo sievietēm veltīto hakatonu Latvijā „Women in Tech Hackathon #1”. Komandas aicinātas pieteikties līdz 4. martam.

„Informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) nozarē Latvijā šobrīd strādā tikai 23% sieviešu, bet jaunuzņēmumu ē šis procents ir vēl zemāks. Turklāt Ekonomikas ministrijas prognozes liecina, ka 2022. gadā IKT nozarē Latvijā trūks 16 tūkštoši darbinieku. Mēs ticam, ka šo darba spēka trūkumu varētu veiksmīgāk kompensēt, veicinot sieviešu iesaistīšanos IKT jomā, pārkvalificēšanos un arī ar lielāku sieviešu iesaisti jaunuzņēmumu veidošanā,”  norāda „Riga TechGirls” līdzradītāja Anna Andersone. Pirmais sievietēm veltītais hakatons Latvijā „Women in Tech Hackathon #1” ir „Riga TechGirls” aicinājums izteikt atzinību sievietēm darba vidē ne tikai 8. martā, dāvājot ziedus un konfektes, bet nodrošinot vienlīdzīgas iespējas un atalgojumu ikdienā.

Hakatonā komandas varēs piedalīties dažādās darbnīcās pie mentoriem un lektoriem no Latvijas un ārzemēm, lai hakatona noslēgumā piedāvātu savas biznesa idejas. Īpaši atbalstītas tiks tās idejas, kuras palīdzētu risināt kādu no šī gadsimta globālajiem izaicinājumiem: sociālā iekļaušana, bezdarbs, , dzimumu vienlīdzība, veselības aprūpe, klimata pārmaiņas, pārtikas drošība vai drošība internetā.

Informācija par pieteikšanos hakatonam:

  • Komandas savu dalību var pieteikt tiešsaitē līdz šī gada 4. martam (ieskaitot). Pieteikties šeit: ej.uz/womenintechhackathon1.
  • Hakatonā aicinātas piedalīties komandas, kurās puse vai vairāk dalībnieku būtu tieši sievietes. Vienas komandas dalībnieku skaits nav ierobežots.
  • Komandas dalībniekiem jāpārstāv biznesa, dizaina vai tehniskā izstrādātāja (-as) lomas un hakatona laikā jāpiedalās visās darbnīcās.
Ielādēt vairāk rakstus
Load More By Jānis Alksnis
Load More In Jaunumi
Komentāri ir slēgti

Iesakām izlasīt šādus rakstus

Latvijā izsniegtās e-receptes būs iespējams izmantot ārvalstīs

latvija uzsākusi pārrobežu e-recepšu datu apmaiņu ar noteiktām dalībvalstīm, lai nodrošinā…