Sākums Covid-19 Digitālā platforma “Soma.lv” visām skolām nodrošinās interaktīvu mācību saturu

Digitālā platforma “Soma.lv” visām skolām nodrošinās interaktīvu mācību saturu

2 minūtes lasīšanai
skolniekiem 2

Jau šobrīd saistībā ar valstī izsludināto ārkārtas situāciju, kuras dēļ līdz 14.aprīlim slēgtas mācību iestādes un mācības tiek organizētas attālināti, ievērojami audzis pieprasījums digitālās mācību platformas “Soma.lv” iespēju izmantošanai. Tāpēc platformas izstrādātājs, izglītības “Lielvārds” pieņēmis lēmumu nodrošināt “Soma.lv” bezmaksas abonementu visām izglītības iestādēm Latvijā.

“Lielvārds” vadītājs Aivars Gribusts uzsvēra, ka jau šobrīd tiek saņemti ļoti daudz izglītības iestāžu pieprasījumi gan pieslēgt “Soma.lv” abonementu uz ārkārtas stāvokļa laiku, gan papildināt esošos pieslēgumus ar “Soma Klasei” funkcionalitāti. Viņš skaidroja, ka tas ļauj skolotājam, izmantojot “E-klasi”, nosūtīt savas klases skolēniem mācību materiālus un uzdevumus, kā arī tiešsaistē sekot līdzi tam, kā klases skolēni pilda uzdotos uzdevumus, kāds ir viņu zināšanu līmenis, kuram skolēnam ir nepieciešama papildus palīdzība vai kuram uzdot nākamās grūtības pakāpes uzdevumus.

Gribusts pauda, ka mācību procesa nodrošināšana attālināti ir izaicinājums gan izglītības iestādēm, gan skolēniem, gan vecākiem, taču uzskata, ka mūsdienu tehnoloģiju iespējas un risinājumi ļaus to īstenot labāk nekā jebkad iepriekš.

Šobrīd “Lielvārds” papildina digitālās platformas saturu ar izglītojošiem , kā efektīvāk mācīties attālināti un kā tieši “Soma.lv” piedāvātās iespējas izmantot skolēniem un pedagogiem.

Gribusts ir pārliecināts, ka nedēļas laikā būs gatavi nodrošināt digitālo mācību saturu visiem, kam tas nepieciešams.

“Soma.lv” ir izglītības uzņēmuma “Lielvārds” izstrādāta digitālā mācīšanās platforma, kur apvieno ne tikai tradicionālās e-grāmatas, drukājamas un interaktīvās darba lapas, metodiskos līdzekļus, bet arī mūsdienīgas un interaktīvas mācību tēmas, informatīvus un zinātniski precīzus video, izzinošas un dinamiskas ilustrācijas, pašpārbaudes jautājumus un uzdevumus.

Materiāli pieejami visām vecuma grupām – no pirmsskolas līdz pat 12.klasei, un platformas apmeklēšanai nepieciešama tikai ierīce un interneta pieslēgums.

Ielādēt vairāk rakstus
Load More By Jānis Alksnis
Load More In Covid-19
Komentāri ir slēgti

Iesakām izlasīt šādus rakstus

Latvijā izsniegtās e-receptes būs iespējams izmantot ārvalstīs

latvija uzsākusi pārrobežu e-recepšu datu apmaiņu ar noteiktām dalībvalstīm, lai nodrošinā…