Sākums Jaunumi Ukrainā un Lietuvā uzsāk digitālo kampaņu par IT studiju iespējām Latvijā

Ukrainā un Lietuvā uzsāk digitālo kampaņu par IT studiju iespējām Latvijā

2 minūtes lasīšanai
study it latvia

Februārī Izglītības fonds ar projektu “Baltijas IT Sabiedrības” jeb BITS uzsāka digitālo kampaņu Ukrainā un Lietuvā par IT studiju iespējām Latvijā, informēja fondā.

“Gatavojoties kampaņai, vērtējām ārvalstu studentu vajadzības un Latvijas sniegtās iespējas. Procesa laikā secinājām, ka Latvijā ir nepieciešama vienota pieteikšanās platforma visām studiju programmām angļu valodā – līdzīga sistēma kā Zviedrijā, Igaunijā. Tas daudz ko atvieglotu, tāpat ir jāturpina risināt jautājumi saistībā ar vīzām, vienlaikus nepazaudējot fokusu uz pieteikumu kvalitāti,” norādīja IT Izglītības fonda izpilddirektore Evija Celma.

Šobrīd ir uzsāktas sarunas ar augstskolām par vienotas pieteikšanās izveidi. Viedokļi ir dažādi, daļa augstskolu uzskata, ka jauns, centralizēts risinājums varētu būt laba pieeja, bet citas augstākās izglītības iestādes vēlas pozicionēties individuāli.

Pāris gadu laikā mums vienotā uzņemšanas sistēma ir jāpadara atvērta un draudzīga jebkuram Eiropas Savienības pilsonim. Interneta vietnē angļu valodā būs atrodama par studiju iespējām, prasībām, kā arī vienuviet būs iespējams pieteikties studijām, skaidroja Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) Augstākās izglītības, zinātnes un inovāciju departamenta direktora vietniece augstākās izglītības jomā Dace Jansone.

Kā atzīmēja Augstākās Izglītības eksporta apvienības valdes priekšsēdētājs Imants Bergs, izglītības eksporta veicināšanā vēl ir daudz darāmā. Tas ir ilgtermiņa process. Piemēram, pirms četriem gadiem ukraiņu redzeslokā nebija kā iespējamā studiju vieta, taču pēdējais pusgads parādīja, ka sāk interesēties par studiju iespējām Latvijā dažādās jomās.

“Šobrīd ārvalstu studentu ģeogrāfiskais sadalījums ir diversificēts, bet Latvijai nevajadzētu nonākt situācijā, kad puse no ārvalstu studentiem ir no vienas valsts. Mēs turpināsim darbu pie diversifikācijas, turpinot darbu jau iesāktajos tirgos, vienlaikus apgūstot arī jaunas valstis,” rezumēja Bergs.

IT Izglītības fonda atbalstītāji ir “Accenture”, “Emergn”, “eazyBI”, MAK IT un citi partneri, kas kopīgi radījuši projektu BITS, kura platformā apkopotas labākās deviņas Latvijas IT bakalaura izglītības programmas.

BITS tika izveidots ar mērķi palīdzēt augstskolām Latvijā piesaistīt ārvalstu studentus IT studiju programmām angļu valodā.

Ielādēt vairāk rakstus
Load More By Jānis Alksnis
Load More In Jaunumi
Komentāri ir slēgti

Iesakām izlasīt šādus rakstus

Bite Latvija šonakt veiks tīkla modernizācijas darbus, iespējami traucējumi

“bite latvija” turpina attīstīt nākamās paaudzes 5g tīklu, kā ietvaros naktī no 19. uz 20.…