Sākums Jaunumi Izveido inovatīvu lietu nodošanas lietotni “Giveazy”

Izveido inovatīvu lietu nodošanas lietotni “Giveazy”

2 minūtes lasīšanai
Giveazy 1

Latvijā izveidota mobilā “Giveazy”, kurā ikviens savā apkārtnē, izmantojot viedtālruni var palīdzēt citiem, nododot lietas, kuras šobrīd vairs nav aktuālas pašiem, bet var būt noderīgas citiem.

Lietotne sākta veidot, iedvesmojoties no aktuālajām vides problēmām, t.i. veicinot lietu izmantošanu atkārtoti un nodrošinot to ilgtspēju. Laikā, kad valstī noteikts ārkārtējais stāvoklis un iedzīvotājiem tikt pie vajadzīgā nav tik vienkārši, lietotne var kļūt īpaši aktuāla un noderīga.

Kā vēsta “Giveazy” projekta Ritvars Podziņš: “Lietotnei pagājušajā nedēļā tika veikti publiskie testi, kas parādīja, ka daudzi iedzīvotāji lietas meklē un vēlas saņemt. Testa laikā tieši par elektroniskajām iekārtām tika izrādīta vislielākā interese, un tās tika “izķertas” jau pirmajā dienā. Lai arī tās bija iepriekšējo paaudžu, par tām izrādīja lielu interesi. Ceram, ka šādi spēsim palīdzēt tiem, kuriem šobrīd nav iespējams iegādāties noteiktas lietas.”

“Giveazy” lietotne veidota tā, lai tās izmantošana būtu pēc iespējas ērtāka – skatoties sludinājumus, tās lietotāji var redzēt interesējošās lietas aptuveno attālumu, tādējādi atvieglojot saņemšanu un veicinot apkārtnes iedzīvotāju savstarpēju lietu nodošanu. Tajā iespējams norādīt vēlamo lietas saņemšanas laiku un konkrētu vietu, kur to nogādāt, vai atstāt.

Lietotne ir bezmaksas, un sludinājumus tajā var ievietot par velti, tāpat arī saņēmējiem nekas nav jāmaksā. “Giveazy” šobrīd darbojas Latvijas teritorijā un tā pieejama latviešu valodā, taču tiek veikta tās izstrāde arī krievu un angļu valodās. Tā pieejama “iOS” un “” tālruņiem, to iespējams atrast lietotņu veikalos meklējot pēc nosaukuma vai mājaslapā www.giveazy.lv.

Liela daļa Latvijas iedzīvotāju šobrīd dzīvo pašizolācijā vai pat karantīnā, kā arī daudzi nezina, kāda finansiālā situācija būs nākotnē, tāpēc lietotnes izstrādātāji aicina “Giveazy” ievietot jebko, kas šobrīd varētu būt aktuāls un noderīgs citiem.

“Giveazy” komanda vērš uzmanību uz noteiktajiem ierobežojumiem, tāpēc aicina lietas atdot, sargājot sevi un citus, lietas nododot bez personīga kontakta.

Ielādēt vairāk rakstus
Load More By Jānis Alksnis
Load More In Jaunumi
Komentāri ir slēgti

Iesakām izlasīt šādus rakstus

Latvijā izsniegtās e-receptes būs iespējams izmantot ārvalstīs

latvija uzsākusi pārrobežu e-recepšu datu apmaiņu ar noteiktām dalībvalstīm, lai nodrošinā…