Sākums Jaunumi Iznākusi monitoringa programmatūras Zabbix 5.0 ilgtermiņa versija

Iznākusi monitoringa programmatūras Zabbix 5.0 ilgtermiņa versija

3 minūtes lasīšanai
zabbix

Strādājot attālināti, Zabbix komanda nodrošinājusi jaunas, iltermiņa versijas programmatūras izlaišanu ar dažādiem būtiskiem uzlabojumiem un jaunām funkcionalitātēm.

Galvenā stratēģija, ko īsteno Zabbix komanda ir izveidot pēc iespējas pieejamāku produktu. Atvērtā pirmkoda un monitoringa – Zabbix šobrīd pieejams lejupielādei gan kā loklālu programmatūru (on-premise), gan mākoņpakalpojumos. Zabbix jaunākā versija ir pieejama platformās, konteineros Linux distros no RedHat/, SuSE, Ubuntu. Šobrīd ”viena klikšķa” Zabbix lejupielāde pieejama populārākajās mākoņpakalpojumu platformās – Azure, AWS, , IBM/RedHat Cloud, Oracle un Digital Ocean. Arī Zabbix profesionālo tehnisko atbalsta pakalpojumu iespējams nopirkt Red Hat un Azure platformās.

Turklāt, jaunā Zabbix versija nāk klajā ar neskaitāmām nestandarta (out-of-the-box) integrācijām ar ziņapmaiņas (messaging), biļešu (ticketing) un ziņošanas (alerting) sistēmām, kas šobrīd pieejamas viegli instalējamā un pielietojamā veidā.

Daži no jaunākajiem uzlabojumiem:

  • Automatizācijas un atklāšanas funkcija: jaunākā Zabbix programmatūras versija nāk ar uzlabotu automatizācijas funkcionalitāti. Automātiskā aparatūras komponentu atklāšana, ar Windows programmatūru saistīto resursu un paplašinātā Java metrikas atklāšana.
  • Mērogojamība (scalablity): Zabbix lietotāju saskarne ir uzlabota tā, lai būtu viegli pielāgojama tādām monitoringam darbībām, kas novēro miljoniem metrikas datu.
  • Zabbix jaunais Go programmatūras valodā rakstītai aģents – tagad ar oficiālu atbalstu. Jaunais, viegli paplašināmais aģents piedāvā papildus funkcionalitāti lielākai daļai visprasīgāko lietotāju un ir izmantojam pašās sarežģītākajās lietošanas reizēs. Tas ir balstīts uz “plugin” (spraudņa) arhitektūru ar iespēju savākt metrikas datus no dažādām tehnoloģijām un izmantojot dažādas metodes. Zabbix komanda tic, ka Go programmatūras valodas aģents pašlaik ir pats uzlabotākais monitoringa aģents tirgū.
  • Nozīmīgi drošības uzlabojumi: jaunie uzlabojumi garantē, ka visi Zabbix komponenti komunicē drošā veidā un izmanto drošības protokolus ārējai komunikācijai, nekādā veidā neietekmējot darbības rādītājus. Konfigurējami šifri (ciphers) un iespēja definēt melnos un baltos sarakstus (blacklists, whitelists) tādām metrikām, kas ir kritiskas tiem, kas strādā īpaši sensitīvā ē.
  • TimescaleDB kompresija: Datu saspiešana palīdz gan uzlabot programmatūras darbību un efektivitāti, gan samazināt operacionālās izmaksas.
  • Lietojamības uzlabojumi: jaunā versija ir piemērota platleņķa ekrāniem, kā arī ir izstrādāts atbasts trešo pušu lietotāju saskarnes moduļiem.

Zabbix 5.0 versija ir versija ar ilgtermiņa atbalstu, kas nozīmē, kā uzņēmums nodrošinās programmatūras 5.0 versijas oficiālo atbalstu turpmākos piecus gadus. 5.0 versija apkopo inovāciju un stabilitāti un iekļauj jau pārbaudītas funkcionalitātes no tādām īstermiņa relīzēm kā 4.2 and 4.4, kas ir izcili piemērots biznesa vajadzībām.

Pieejamība

Ielādēt vairāk rakstus
Load More By Jānis Alksnis
Load More In Jaunumi
Komentāri ir slēgti

Iesakām izlasīt šādus rakstus

Latvijā izsniegtās e-receptes būs iespējams izmantot ārvalstīs

latvija uzsākusi pārrobežu e-recepšu datu apmaiņu ar noteiktām dalībvalstīm, lai nodrošinā…