Sākums Jaunumi DNS ugunsmūris piedzīvo virkni uzlabojumu

DNS ugunsmūris piedzīvo virkni uzlabojumu

1 minūtes lasīšanai
DNS ugunsmuris

.LV un NIC (.LV domēna vārdu reģistra uzturētājs) kopprojekts “DNS ugunsmūris” ir piedzīvojis virkni uzlabojumu, kas padara to lietotājiem saprotamāku un draudzīgāku.

Ir papildinātas ugunsmūra uzstādīšanas instrukcijas, kā arī ugunsmūris ir ieguvis jaunu vizuālo identitāti ar savu simbolu un sargu “Ugunīgo kaķi Muri”.

Ugunsmūra sargam Murim par savu tapšanu jāpateicas diakritisko zīmju (mīkstinājumi un garumzīmes) trūkumam domēnvārdos, piemēram, “dnsmuris” un “ugunsmuris“, kā arī kolēģu vēlmei piešķirt šim sargam identitāti un “seju”. (Jāpiezīmē, gan, ka, lai arī neierasti, bet mūsdienās ir iespējams veidot domēnvārdus arī ar mīkstinājumiem un garajiem burtiem!) Muris ar savu uzvedību uz sienas signalizē, vai DNS ugunsmūra pakalpojums ir pieslēgts un aktīvs (kaķis pārliecināti un droši sēž uz mūra un vēro apkārtni) vai nav aktīvs (kaķis satraukti skrāpē sienu).

Atgādinām, ka DNS ugunsmūris ir individuā lietotāju un organizāciju pasargāšanai no kiberapdraudējumiem, tādiem kā viltus banku lapas, krāpnieciskas tirdzniecības , vīrusus izplatošas vietnes u.c.

Uzzināt, kā uzstādīt DNS ugunsmūri, un satikt ugunīgo Muri var šeit: dnsmuris.lv

Ielādēt vairāk rakstus
Load More By Jānis Alksnis
Load More In Jaunumi
Komentāri ir slēgti

Iesakām izlasīt šādus rakstus

Latvijā izsniegtās e-receptes būs iespējams izmantot ārvalstīs

latvija uzsākusi pārrobežu e-recepšu datu apmaiņu ar noteiktām dalībvalstīm, lai nodrošinā…