Sākums Jaunumi Latvija – virtuālā pasaules čempione hokejā

Latvija – virtuālā pasaules čempione hokejā

1 minūtes lasīšanai
latvijas hokeja izlase

Latvijas hokeja valstsvienība, pateicoties līdzjutēju balsojumam, svētdien kļuvusi par 2020. gada pasaules čempioni hokejā, informē Starptautiskā hokeja federācija. IIHF šopavasar lēma aizstāt pandēmijas dēļ atcelto pasaules čempionātu, tā vietā divarpus nedēļu laikā aizvadot virtuālu turnīru, kura grafiks saskanēja ar Šveicē plānotajām meistarsacīkstēm. Reālu spēļu vietā to paredzētajos laikos līdzjutēji divas stundas sociālajos tīklos varēja balsot par katra mača uzvarētāju. “Balstoties uz līdzjutēju balsīm un maģisku formulu noteicām katras spēles rezultātu,” skaidro IIHF.

Kopā 64 spēļu laikā saņemtas 778 712 balsis, tātad 12 167 balsis vidēji spēlē, kas aptuveni salīdzināms ar hokeja čempionāta mačos vidēji spēlē sastopamajiem skatītājiem, uzsver federācija.

Latvijas izlasei līdzjutēju balsojums grupu turnīrā nodrošināja uzvaru ar rezultātu 5:4 pret Norvēģiju, ar 7:4 – pret Kazahstānu, ar 7:2 – pret āliju, ar 7:6 (pēcspēles metienos) – pret Somiju, ar 7:4 – pret ASV un ar 7:6 gan pret Šveici, gan Krieviju.

Savukārt ceturtdaļfinālā ar 7:2 tika pieveikta , bet pusfinālā izlases atbalstītāji ar 5:4 pārspēja Slovākijas fanus.

Svētdien notikušajā turnīra finālā Latvija ar 8:5 pārspēja Somijas izlasi, bet cīņā par trešo vietu Čehija ar 8:7 pēcspēles metienos pieveica Slovākijas valstsvienību

Ielādēt vairāk rakstus
Load More By Jānis Alksnis
Load More In Jaunumi
Komentāri ir slēgti

Iesakām izlasīt šādus rakstus

Meitenes aicinātas pieteikties bezmaksas programmēšanas kursiem

Programmēšanas skola “Datorium” un Rīgas pašvaldība aicina ikvienu meiteni vecumā no 14 lī…