Sākums Covid-19 Lietotne “Apturi Covid” varētu būt pieejama šonedēļ

Lietotne “Apturi Covid” varētu būt pieejama šonedēļ

2 minūtes lasīšanai
stop covid

“Apturi ”, ar kuras palīdzību būs vieglāk izsekot inficēšanos ar , varētu būt pieejama šīs nedēļas beigās, otrdienas preses konferencē pavēstīja veselības ministre Ilze Viņķele. Lai Covid-19 apkarošanu veiktu ar iespējami mazāku ietekmi uz iedzīvotāju ikdienas dzīvi, ir radīta lietotne viedtālruņiem. Kā atzīmēja ministre, ar šīs lietotnes palīdzību Covid-19 ierobežošanu varēs veikt, izmantojot “Apple” un “” tehnoloģijas. “Cerams, jau ar šīs nedēļas beigām katrs brīvprātīgi varēs savā viedtālruni instalēt šo lietotni,” sacīja ministre. Nepieciešamības gadījumā, ja cilvēks būs inficējies ar Covid-19, ar lietotnes palīdzību varēs ātrāk noskaidrot potenciālās kontatkpersonas vai inficētos.

Tādējādi tā palīdzēs gan pašam lietotājam, gan tiem cilvēkiem, kuriem nepieciešamības gadījumā varētu būt vajadzīga attiecīgā informācija. Ministre paziņoja, ka ir izskanējusi nepatiesa informācija par, ka ar lietotnes palīdzību izsekos cilvēkus un izmantos personīgu informāciju pret viņiem. Personu datu aizsardzība cilvēkiem, kas ir strādājuši pie šīs lietotnes, ir bijusi augstākajā prioritātē, un tā ir par pamatu lietotnes izstrādē, uzsvēra Viņķele. “Latvijas valdība nevienu no ierobežojumiem nav veikusi pašmērķīgi, bet tas ir bijis, lai aizsargātu sabiedrības un katra indivīda veselību,” atzīmēja politiķe un piebilda, ka neviens no šiem ierobežojumiem netiks turpināts ilgāk nekā nepieciešams. Tāpat ministre lūdza sabiedrību neļauties provokācijām, kas šobrīd mēģinot Covid-19 radītos draudus padarīt par izdomājumiem, tādējādi mēģinot noliegt sabiedrības kopējās disciplinētības sasniegumus.

Lietotne “Apturi Covid” neievāks GPS datus un neizsekos lietotājus. , kuros tā būs uzstādīta, ar “Bluetooth” palīdzību apmainīsies ar signāliem jeb digitāliem “rokasspiedieniem”, ko uzglabās lietotāja tālrunī šifrētā veidā. Ja viena tālruņa lietotājs saslims, otrs tiks brīdināts, ka kādā brīdī savās ikdienas gaitās ir saskāries ar Covid-19 inficētu cilvēku. Inficētā persona un vieta, kur noticis kontakts, lietotājam paliks anonīma.

Ielādēt vairāk rakstus
Load More By Jānis Alksnis
Load More In Covid-19
Komentāri ir slēgti

Iesakām izlasīt šādus rakstus

Meitenes aicinātas pieteikties bezmaksas programmēšanas kursiem

Programmēšanas skola “Datorium” un Rīgas pašvaldība aicina ikvienu meiteni vecumā no 14 lī…