Sākums Jaunumi 3td e-GRĀMATU bibliotēka sasniedz 10 000 lasītāju skaitu

3td e-GRĀMATU bibliotēka sasniedz 10 000 lasītāju skaitu

3 minūtes lasīšanai
3td biblioteka 10000 lasitajs

Kultūras informācijas sistēmu centra (KISC) pārziņā esošā tīmekļa platforma “3td e-GRĀMATU bibliotēka”, kas bez maksas piedāvā plašu e-grāmatu klāstu latviešu valodā internetā, sasniegusi 10 000 lasītāju skaitu. Tas ir nozīmīgs apjoms, jo, atskaitot Rīgas Centrālo bibliotēku, pārsniedz ikvienas Latvijas pilsētas bibliotēkas rādītājus, kas ir līdz 7 tūkstoši lasītāju uz bibliotēku. “Šis skaitlis apliecina lasītāju lielo interesi, kā pamatā ir daudzveidīgas tematikas e-grāmatu piedāvājums un lietotājam draudzīga platformas izmantojamība ar piekļuvi no jebkuras vai datora ar interneta pieslēgumu,” uzskata 3td e-GRĀMATU bibliotēkas projekta Aldis LIEPA (KISC).

Platforma “3td e-GRĀMATU bibliotēka” pēdējā laika situācijā kā kvalitatīvs un bagātīgs no mājām izmantojams kultūras resurss piedzīvojusi strauju popularitātes kāpumu. Kopš šī gada marta 3td bibliotēkas lasītāju skaits dažu mēnešu laikā ir divkāršojies, salīdzinot ar šī gada sākumu, kad vietnes lietotāju apjoms sasniedza 5000. Šobrīd vietnē www.3td.lv lasītājiem no mājas datoriem un viedierīcēm pieejamas gandrīz 390 e-grāmatas, ko piedāvā tādas izdevniecības kā “Zvaigzne ABC”, “Apgāds Mansards”, “Prometejs” un “Latvijas Mediji”. Platforma ik nedēļu tiek papildināta, tādējādi piedāvājot lasītājiem plašu un daudzveidīgu tulkotās un oriģinālliteratūras klāstu latviešu valodā tādās kategorijās kā , politika, praktiskā psiholoģija, biogrāfiskās grāmatas, uzņēmējdarbība, kriminālromāni, dāmu romāni, literatūra bērniem un jaunatnei, kā arī darbi fantāzijas un fantastikas žanrā.

Līdztekus lasītāju skaita pieaugumam, projekts “3td e-GRĀMATU bibliotēka”, ko īsteno KISC ciešā sadarbībā ar uzņēmumu “Tieto Latvia” (TietoEVRY grupas uzņēmums), minētajiem apgādiem un pašvaldību publiskajām bibliotēkām, regulāri tiek pilnveidots, ņemot vērā lietotāju pieprasījumu. Nauris Kolāts, “Tieto Latvia” (TietoEVRY grupas uzņēmums) 3td.lv projekta vadītājs, stāstot par pēdējā nedēļā veiktajiem tehniskajiem uzlabojumiem, uzsver, ka “īpaši padomāts par lasīšanas ērtumu viedtālruņos, jo tieši šīs e-grāmatu lasīšanai tiek izmantotas visvairāk.  Tāpat ir izstrādāti pielāgojami krāsu režīmi, grāmatzīmes un pilnveidota iespēja mainīt burtu izmēru pēc nepieciešamības. Lasītājs var pārvietoties grāmatas saturā, izmantojot progresa joslas indikatoru.”

Lai kļūtu par “3td e-GRĀMATU bibliotēkas” lasītāju, ir jābūt kādas Latvijas pašvaldību publiskās bibliotēkas lietotājam, un ar publiskās bibliotēkas e-kataloga autorizācijas datiem (lietotājvārds un parole) jāveic reģistrācija vietnē www.3td.lv. Potenciālajiem lasītājiem, kuri vēl nav kādas Latvijas pašvaldību publiskās bibliotēkas lietotāji vai arī tiem, kuri līdz šim nav izmantojuši autorizācijas datus, bibliotēku ierobežotas pieejamības laikā daudzas bibliotēkas piedāvā reģistrēties un kļūt par lietotājiem attālināti, rakstot e-pastā vai piezvanot uz sev tuvāko bibliotēku.

Ielādēt vairāk rakstus
Load More By Jānis Alksnis
Load More In Jaunumi
Komentāri ir slēgti

Iesakām izlasīt šādus rakstus

Meitenes aicinātas pieteikties bezmaksas programmēšanas kursiem

Programmēšanas skola “Datorium” un Rīgas pašvaldība aicina ikvienu meiteni vecumā no 14 lī…