Sākums Jaunumi Pakalpojums YouTube Kids tagad arī Latvijā

Pakalpojums YouTube Kids tagad arī Latvijā

3 minūtes lasīšanai
Youtube Kids

No šodienas Latvijā ir pieejams bērniem un ģimenēm draudzīgais pakalpojums, lietotne YouTube Kids. Šī platforma ir veidota tā, lai būtu vieglāk atrast videoklipus, kas patīk bērniem, bet vecākiem būtu pieejami vienkārši rīki, ar kuru palīdzību atlasīt kanālus un ierobežot skatīšanās laiku, lai viņu bērni varētu baudīt YouTube Kids ģimenei draudzīgā veidā.

Atrodiet bērnu iemīļotās multfilmas, skatieties izglītojošus videoklipus, klausieties skaitāmpantiņus, atbildiet uz visiem jautājumiem par matemātiku, zinātni vai dabu – to visu vienkārši un ērti nodrošina YouTube Kids.

Kopš pakalpojums kļuva pieejams ASV pirms pieciem gadiem, YouTube Kids ir kļuvusi par vienu no populārākajām bērnu lietotnēm pasaulē un tagad tā beidzot tiek piedāvāta arī Latvijā. Lietotne ir pieejama kā lejupielāde, un to var baudīt tālrunī, planšetdatorā vai uz lielā ekrāna, izmantojot ChromeCast, , spēļu konsoles vai viedo televizoru.

Piecas labākās YouTube bērnu funkcijas, kuras, mūsuprāt, Latvijas ģimenes patiešām novērtēs:

  • Ģimenēm draudzīgs saturs: mēs izveidojām lietotni YouTube Kids, domājot par ģimenēm. Lietotne YouTube Kids ir ģimenei draudzīga vide, kurā bērni var apmierināt savu zinātkāri un iztēli, izmantojot kanālus un atskaņošanas sarakstus.
  • Pārbaudītu sadarbības partneru kolekcijas: bērni var baudīt uzticamu kanālu kolekcijas par dažādām tēmām, sākot no mākslas un amatniecības, beidzot ar mūziku, sportu, mācīšanos un daudz ko citu. var viegli izvēlēties, kurai no šīm kolekcijām un tēmām viņi vēlas nodrošināt saviem bērniem piekļuvi.
  • Lietotājam draudzīgi: lielāki attēli, krāsains dizains un skaidri redzamas ikonas ļauj mazajiem lietotni lietot ērti. Kad vecāki pirmo reizi atver lietotni, viņi uzzina, kā YouTube Kids filtrē informāciju un iesaka saturu.
  • Vecāku apstiprināts saturs: lietotnē ir iekļautas dažādas funkcijas, kas var palīdzēt vecākiem kontrolēt bērnu pieredzi, izmantojot režīmu “apstiprināts saturs”. Tas vecākiem ļauj īpaši atlasīt atsevišķus videoklipus un kanālus, kurus lietotnē padarīt pieejamus savam bērnam. To var viegli kontrolēt, ja vecāki vēlas izlemt, kādu saturu lietotnē var skatīties viņu bērni, vai arī dažus videoklipus vai kanālus, kurus viņi vēlas izslēgt. Vecāki var izvēlēties, vai iespējot meklēšanas režīmu.
  • Ekrāna : izmantojot iebūvēto laika atskaiti, vecāki var viegli ierobežot savu bērnu skatīšanās laiku – piemēram, ierobežojot sesiju līdz 30 minūtēm. Pieteikums paziņos bērnam, kad viņa sesija būs beigusies.

Mēs rūpīgi strādājam, lai pārliecinātos, ka tiešsaistē pieejamais saturs ir ģimenei draudzīgs, taču neviena sistēma nav perfekta. Gadījumā, ja vecāki atrod videoklipu, kas šķiet nepiemērots bērniem, viņi var viegli par to ziņot un palīdzēt mums pastāvīgi uzlabot platformu.

“Mums ir prieks par YouTube Kids ienākšanu Latvijā. Lietotne YouTube Kids ir veidota, fokusējoties uz bērnu interesēm un vecāku atbildību, ļaujot bērniem piekļūt lieliskiem par tēmām, kuras viņi vēlas izpētīt. Tas ir drošāks, patstāvīgs straumēšanas video pakalpojums bērniem ar vecāku vadības kontroli, tā ļauj pielāgot saturu tā, ka katra ģimene to uzskata par pareizu,” saka Gregs Drejs, EMEA Kids/Family & Learning for YouTube  direktors.

Lietotni var lejupielādēt, izmantojot Google Play un Apple App Store.

Ielādēt vairāk rakstus
Load More By Jānis Alksnis
Load More In Jaunumi
Komentāri ir slēgti

Iesakām izlasīt šādus rakstus

Latvijā izsniegtās e-receptes būs iespējams izmantot ārvalstīs

latvija uzsākusi pārrobežu e-recepšu datu apmaiņu ar noteiktām dalībvalstīm, lai nodrošinā…