Sākums Auto, Moto “Seesam” aicina – pārbaudi auto un sagaidi ziemu droši

“Seesam” aicina – pārbaudi auto un sagaidi ziemu droši

2 minūtes lasīšanai

Apdrošināšanas sabiedrības “Seesam” pēdējo trīs gadu (2014. – .) apkopotie dati par “Zelta OCTA” liecina, ka rudens un ziemas mēnešos strauji pieaug ceļu satiksmes negadījumu skaits uz Latvijas ceļiem. Salīdzinot ar vasaras mēnešiem, tas pieaug vairāk nekā divas reizes. “Seesam” aicina kampaņas “Pārsteidz ziemu!” ietvaros pārbaudīt savu , lai droši var sagaidīt ziemu uz Latvijas autoceļiem.
No 20. oktobra līdz 2. novembrim autovadītājiem ir iespēju bez maksas pārbaudīt transportlīdzekļa atbilstību drošas braukšanas priekšnosacījumiem ziemas apstākļos akcijā “Pārsteidz ziemu!”, kuru piedāvā vējstiklu slotiņu Trico, autoķīmijas STP un autospuldžu oficiālais izplatītājs Latvijā – „Getz Nordic” sadarbībā ar Ceļu satiksmes drošības direkciju, apdrošināšanas kompāniju „Seesam Insurance AS” un Latvijas Autoinženieru asociāciju.
ziemā ir cieši saistīta ar sezonai atbilstoši sagatavotu auto. Kampaņas “Pārsteidz ziemu!” ietvaros ikvienam autovadītājam ir iespēja saņemt sertificētu autoinženieru, Latvijas Autoinženieru asociācijas biedru padomus. Pēc transportlīdzekļa pārbaudes autovadītājs saņems tehnisko anketu, kurā būs atzīmēti tās rezultāti. Ja pārbaudes laikā automašīnai tiks konstatēti tehniskās nepilnības, autovadītājs jau informēts varēs doties uz autoservisu, lai trūkumus laikus novērstu. Detalizēta informācija par pārbaudes vietām un laikiem: www.parsteidzziemu.lv.
2016. gada kampaņas dati rāda, ka no visiem pārbaudītajiem automobīļiem vairāk nekā pusei jeb 57% riepas bija ar atbilstošu protektora dziļumu un spiediena līmeni, kas garantē drošus braukšanas apstākļus ziemā. 71% no kampaņas laikā pārbaudītajām automašīnām jau bija aprīkotas ar ziemas riepām. Par darba kārtībā esošiem tika atzīti 41% no akumulatoriem. 82% no pārbaudītajām automašīnām lukturu augstums bija ideālā līmenī, garantējot labu redzamību uz ceļa gada tumšākajā periodā. Savukārt 67% automašīnu vējstiklu slotiņas spēja nodrošināt labu redzamību lietus un slapja sniega gadījumā.
Kampaņas “Pārsteidz ziemu!” mērķis ir aicināt autovadītājus laikus sagatavoties ziemas periodam, pievēršot īpašu uzmanību tiem faktoriem, kas ietekmē drošu pārvietošanos  – akumulatoru jauda, riepu spiediens un protektora dziļums, lukturu augstums, vējstiklu slotiņas.
“Seesam Insuarance AS” Latvijas filiāle ir Somijā lielākās un atpazīstamākās nedzīvības apdrošināšanas kompānijas ‘'OP Insurance Company Ltd.'' 100% meitas uzņēmums, kas darbojas Somijā lielākās finansu grupas “OP-Financial Group” sastāvā. Starptautiskā reitingu aģentūra “Standard & Poor`s” ir piešķīrusi “OP Insurance Company Ltd.” drošības reitingu AA-, kas ir viens no augstākajiem starp Skandināvijā esošajām apdrošināšanas kompānijām. 

Ielādēt vairāk rakstus
Load More By Jānis Alksnis
Load More In Auto, Moto
Komentāri ir slēgti

Iesakām izlasīt šādus rakstus

Latvijā izsniegtās e-receptes būs iespējams izmantot ārvalstīs

latvija uzsākusi pārrobežu e-recepšu datu apmaiņu ar noteiktām dalībvalstīm, lai nodrošinā…