Sākums IT sasniegumi, bizness Miris ''Pac-Man'' un ''Namco'' radītājs Nakamura

Miris ''Pac-Man'' un ''Namco'' radītājs Nakamura

1 minūtes lasīšanai

Pagājušajā nedēļā 91 gada vecumā aizsaulē devās video spēļu kompānijas Namco radītājs Masaja Nakamura, kurš savulaik radīja arī video spēļu grāvēju ”Pac-Man”. Savu uzņēmēja karjeru viņš sāka, nodibinot Nakamura Manufacturing un ražojot ar naudu darbināmus bērnu braucamrīkus kādā veikalā Jokohamā. Pēc tam uzņēmums tika pārsaukts par Nammco (Nakamura Amusement Machine Manufacturing Company), kas ražoja elektromehāniskas spēļu mašīnas, kā piemēram, Namco F1.
Nakamura pēc dažiem gadiem nopirka Atari Japan par 500 tūkstošiem, kas tobrīd bija milzu summa. Lieki piebilst, ka cits video spēļu milzis Sega tobrīd bija spējīgs piedāvāt vien 80 tūkstošus par Atari. Tobrīd Namco ieguva eksluzīvu iespēju 10 gadus izplatīt Atari spēles visā Japānā. Vēlāk tika radīts Pac-Man (oriģināli Puck-Man), kas kļuva par arcade tipa spēļu līderi visā pasaulē. Pac-Man kļuva par popkultūras ikonu, kā arī ieguva Ginesa rekordu kā visveiksmīgākā ar naudu darbināmā arcade spēle.
Nakamura līdz pat savai nāves dienai ieņēma cienījamu lomu Bandai Namco, kas bija bērnu rotaļlietu ražotāja Bandai un viņa radītā Namco apvienojums. Japānas valdība 2007. gadā viņam piešķīra Uzlecošās Saules apbalvojumu par izciliem sasniegumiem.
Resursi: https://arstechnica.com

Ielādēt vairāk rakstus
Load More By Jānis Alksnis
Load More In IT sasniegumi, bizness
Komentāri ir slēgti

Iesakām izlasīt šādus rakstus

MikroTik un Tet nodrošinās zinātniekiem 400 gigabitu savienojumu cīņai

Latvijas tehnoloģiju inovāciju uzņēmumi MikroTik un Tet izveidojuši jaunus lieljaudas…