Sākums arhivs 2014. gada 8.aprīlī apglabāsim MS Windows XP

2014. gada 8.aprīlī apglabāsim MS Windows XP

1 minūtes lasīšanai
microsoft windows xp

Par vienu no skaidrākajiem mājieniem, ka Windows XP nav vēlama un tās kalpošanas faktiski ir beidzies, var uzskatīt vadības paziņojumu, ka atbalsts, tātad nepieciešami atjauninājumi tiks gatavoti vēl "tikai" tūkstoš dienas jeb aptuveni trīs gadus.Operētājsistēmas drošībai atbalsts tiks pārtraukts pēc 1000 dienām; ielāpi tiks gatavoti līdz 2014. gada 8.aprīlim.
Pirmās norādes uz to, ka XP kalpošanas laiks pamazām beidzas, bija šā gada pavasarī, kad Microsoft izlaida interneta pārlūka jaunāko, devīto versiju, kas darbojas tikai Vista un Windows 7 ē, bet XP neatbalsta. Toreiz Microsoft vadība norādīja, ka XP nedarbosies arī citi gaidāmie pārlūki.

Tāpat var atzīmēt, ka Microsoft steidzina arī citu, pašu prāt, novecojušu produktu izskaušanu no ikdienas. Viens no tiem ir interneta pārlūka 6.versija, kuras izsvēpēšanai no pasaules datoriem pat seko speciāli izveidota interneta vietne www.ie6countdown.com. Saskaņā ar to IE6, spītējot lielajiem drošības caurumiem, ir visai izplatīts . Piemēram, Ķīnā to izmanto 33,8% datoru, Indijā 10%, bet Saūda Arābijā – 6,6%. Par Latviju, lielāko daļu Āfrikas un daļu Dienvidamerikas www.ie6countdown.com informācijas nav, taču ir norādīts, ka, piemēram, Somijā un Norvēģijā IE6 daļa ir attiecīgi 0,7 un 0,4 procenti. Kopējā IE6 tirgus daļa pasaulē ir 10,7%.

Ielādēt vairāk rakstus
Load More By Jānis Alksnis
Load More In arhivs
Komentāri ir slēgti

Iesakām izlasīt šādus rakstus

Latvijā izsniegtās e-receptes būs iespējams izmantot ārvalstīs

latvija uzsākusi pārrobežu e-recepšu datu apmaiņu ar noteiktām dalībvalstīm, lai nodrošinā…