Sākums Internets ”WikiLeaks”: ASV valdība spiego iedzīvotāju viedās ierīces

”WikiLeaks”: ASV valdība spiego iedzīvotāju viedās ierīces

1 minūtes lasīšanai

Amerikas Savienoto Valstu Centrālā izlūkošanas pārvalde spējīga ielauzties jebkurā Android vai iOS viedtālrunī, planšetdatorā vai gudrajā televizorā. Pie šāda secinājuma nonākusi vietne WikiLeaks.

WikiLeaks izpētījis, ka CIA jeb ASV Centrālā izlūkošanas pārvaldes rīcībā ir multifunkcionāla vīrusu kontroles sistēma Windows, Mac OS X, Solaris, Linux un citām operētājsistēmām. Informācijā norādīts, ka ASV valdība ir spējīga apiet visas viedo ierīču drošības sistēmas un iegūt konfidenciālu informāciju.

Tāpat WikiLeaks uzskata, ka ar CIA sistēmu palīdzību iespējams bez lielām grūtībām piekļūt abiem ASV prezidenta Twitter kontiem. Iepriekš cilvēkiem bijušas problēmas arī ar Samsung Smart TV televizoriem.

Brīdi, kad vīruss iekļūst Smart TV operētājsistēmā, tas imitē televizora izslēgšanu, taču patiesībā tas nav izslēgts. Tobrīd tiek ierakstītas sarunas telpā un nosūtītas uz CIA serveriem. Bieži vien šis vīruss tiek uzskatīts par parastu sistēmas kļūdu, taču reāli situācija ir daudz draudīgāka.

WikiLeaks atklājusi vēl šokējošu informāciju. Proti CIA būvē sistēmu, kas spējīga kontrolēt veselas automašīnu sistēmas. Tas gan nerada nekādus draudus tiem, kas brauc ar pērnā gadsimta automašīnām, bet, teiksim, Tesla īpašniekiem gan tādā gadījumā būtu jāsāk uztraukties. Vieni no drošākajiem auto pasaulē tādējādi var kļūt par savā ziņā nedrošiem.

 

Resursi: http://bgr.com

Ielādēt vairāk rakstus
Load More By Jānis Alksnis
Load More In Internets

One Comment

  1. Avatar for Andrejs Pavārs

    Andrejs Pavārs

    9. marts, 2017 at 11:48

    Un Jūs domājat ka piemērams ASV valdība neizspiego arī mūs? 😀

Iesakām izlasīt šādus rakstus

MikroTik un Tet nodrošinās zinātniekiem 400 gigabitu savienojumu cīņai

Latvijas tehnoloģiju inovāciju uzņēmumi MikroTik un Tet izveidojuši jaunus lieljaudas…