Sākums Jaunumi Fraud GPT

Fraud GPT

2 minūtes lasīšanai
fraudgpt

Tā kā tehnoloģija turpina attīstīties, pieaug bažas par lielo valodu modeļu (LLM), piemēram, ChatGPT, potenciālu izmantot noziedzīgiem nolūkiem. Šajā emuārā mēs apspriedīsim divus šādus LLM dzinējus, kas nesen bija pieejami pagrīdes forumos, WormGPT un FraudGPT. Ja noziedzniekiem būtu savs ChatGPT līdzīgs rīks, tas varētu būtiski ietekmēt kiberdrošību, sociālo inženieriju un vispārējo digitālo drošību. Šī perspektīva uzsver, cik svarīgi ir saglabāt modrību mūsu centienos nodrošināt un atbildīgi attīstīt mākslīgā intelekta tehnoloģiju, lai mazinātu iespējamos riskus un aizsargātos pret ļaunprātīgu izmantošanu. Pazemes kopienai ir liela interese par LLM, un ir sagaidāms, ka radīsies ļaunprātīgi LLM produkti. Nezināms izstrādātājs, vārdā last/laste, ir izveidojis savu ChatGPT LLM tērzēšanas robota analogu, kas paredzēts, lai palīdzētu kibernoziedzniekiem: WormGPT. WormGPT radās 2021. gada martā, un tikai jūnijā izstrādātājs sāka pārdot piekļuvi platformai populārā hakeru forumā. Hakeru tērzēšanas robotam nav nekādu ierobežojumu, kas neļauj tam atbildēt uz jautājumiem par nelikumīgām darbībām, atšķirībā no tādiem plašiem LLM kā ChatGPT. Salīdzinoši novecojušais atvērtā pirmkoda lielās GPT-J valodas modelis no 2021. gada tika izmantots kā platforma tērzēšanas robota izveidei. Tērzēšanas robots tika apmācīts materiālos, kas saistīti ar ļaunprātīgas programmatūras izstrādi, un tā radās WormGPT. Izstrādātājs aprēķināja, ka piekļuve WormGPT ir 60 eiro – 100 eiro mēnesī vai 550 eiro gadā.

Zemāk redzamais sludinājums tika ievietots vietnē Hack Forums, kura mērķauditorija ir angliski runājošie cilvēki

fraudgpt

Autors ievietoja ilustrācijas par blackhat WormGPT spējām, parādot, kā tas varētu ieteikt rakstīt ļaunprātīgu programmatūru.

fraudgpt
fraudgpt

Vēl viens slavens paraugs no Slashnext, ko rādīja daudzas ziņu publikācijas, ar WormGPT spēju uzrakstīt pārliecinošu pikšķerēšanas e-pasta ziņojumu, kas izliekas no uzņēmuma izpilddirektora.

fraudgpt
fraudgpt

Tikmēr forumā Exploit 2023. gada 14. jūlijā tika rādīta vēl viena pēdējā/lastes reklāma. Pirmais forums ir viens no slavenākajiem forumiem angļu valodā, bet otrs ir vispopulārākais Krievijas kibernoziedzības aprindās.

fraudgpt
fraudgpt

Ziņas ir angļu valodā. Ir dīvaini, ka krievvalodīgais forums WormGPT sakni veido no angliski runājošiem izstrādātājiem.

Pārdevējs piedāvā jaunāku WormGPT versiju WormGPT v2 par 550 eiro gadā un privātu būvējumu par 5000 eiro, kas ietver piekļuvi WormGPT v2. Autors uzstāj, ka WormGPT v2 ir uzlabota versija ar uzlabotu privātumu, formatējumu, iespēju pārslēgt modeļus un būs pieejama tikai gada abonentiem.

Ielādēt vairāk rakstus
Load More By Jānis Alksnis
Load More In Jaunumi
Komentāri ir slēgti

Iesakām izlasīt šādus rakstus

MikroTik un Tet nodrošinās zinātniekiem 400 gigabitu savienojumu cīņai

Latvijas tehnoloģiju inovāciju uzņēmumi MikroTik un Tet izveidojuši jaunus lieljaudas…