Sākums Programmatūra ”Windows 10” lietotāju dati, iespējams, nav drošībā

”Windows 10” lietotāju dati, iespējams, nav drošībā

1 minūtes lasīšanai

Eiropas Savienības personas datu aizsardzības iestādes atzinušas, ka joprojām ir satrauktas par datu aizsardzības iestatījumiem operētājsistēmā Microsoft Windows 10. Pasaulē turīgākā cilvēka Bila Geitsa radītā kompānija paziņojusi par izmaiņām instalācijas procesā, mēģinot mazināt radušās aizdomas.

Aizvadītajā gadā Microsoft saņēma pretenzijas par to, ka Windows 10 operētājsistēmas drošības līmenis ir nepietiekams. Ir radušās šaubas par sistēmas lietotāju drošību. Pie tā vainojami noklusējuma iestatījumi un zema līmeņa kontrole pār to, kā tiek izmantoti Windows 10 lietotāju dati.

Pagājušajā mēnesī Microsoft atklāja, ka ieviesīs drošības uzlabojumus, kas saistīti ar atrašanās vietu pakalpojumiem, nevēlamu reklāmu parādīšanu un citām funkcijām. Tāpat Microsoft ieviesa divu veidu personas datu uzglabāšanas opcijas, no kurām viena ir mazāk droša.

Microsoft pretenzijas izteikušas ne tikai Eiropas Savienības personas datu aizsardzības iestādes, bet arī Francijas datu aizsardzības komisija, iesakot Microsoft konkretizēt, kur nonāk personu informācija un pārmērīgi neaizrauties ar to ievākšanu.

 

Resursi: http://www.theverge.com/

Ielādēt vairāk rakstus
Load More By Jānis Alksnis
Load More In Programmatūra
Komentāri ir slēgti

Iesakām izlasīt šādus rakstus

MikroTik un Tet nodrošinās zinātniekiem 400 gigabitu savienojumu cīņai

Latvijas tehnoloģiju inovāciju uzņēmumi MikroTik un Tet izveidojuši jaunus lieljaudas…